Donaris 930 x 122

114

PROIECT: UN NOU NUMĂR DE URGENȚĂ

Proiect: Un nou număr de urgență. Ministerul Comunicaţiilor și Societății Informaționale a pus în dezbatere un proiect legislativ care prevede introducerea unui nou număr de urgenţă – 114, scrie digi24.ro.

Citiți și: Admitere la liceu fără examen

Alături de 112, acest nou număr de urgență – 114, ar urma să ajute la soluţionarea rapidă a situaţiilor care necesită intervenţii de urgenţă, conform proiectului legislativ.

”Transmiterea mesajelor tehnice standardizate scurte ce conțin informația de localizare obținută pe baza echipamentului terminal se realizează fără intervenția apelantului, către numărul unic 114”.

Citiți și: Pitești. Proiect ambițios: Fără cabluri pe stâlpii din oraș

Proiectul de act normativ, AICI. Totodată, fundamentele care stau la baza acestui proiect pot fi consultate AICI.

În România, pe lângă 112, funcționează și numărul unic 113, la care se persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire pot transmite SMS serviciilor de urgență. (Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA