930×122 CAPRA 5

rar

RAR îți verifică mașina înainte să o cumperi

De astăzi, Registrul Auto Român își asumă rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto. Concret, românii pot veni de acum la sediul central al instituție RAR cu mașinile pe care doresc să le cumpere pentru o verificare amănunțită.

Citiți și: Anunț RAR: Interzis pentru șoferi!

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare.

Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi.

Citiți și: Informația zilei: Actul care schimbă tot la cumpărarea și vânzarea unei mașini

Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu.

O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație.”, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român.

Tot la RAR se pot evalua mașinile și din punct de vedere tehnic. Această evaluare poate evidenția reparații neconforme la structura de rezistență sau, cu anumite condiționări, eventuale intervenții asupra indicatorului de kilometraj.

Cristian BUCUR – director tehnic RAR:

„Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească.”

Sursă foto principal: antena3.ro

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Andrei spune:

    Hai sa fim serioși cu RAR pt o șpagă mică spun ca e noua. Ce verificări fac la rar in afara de fum și plăcute frâna. Mai noua ii interesează dacă se aprind becurile și dacă ai instinctor ca sa le dai ceva.

  • UnCetatean spune:

    RAR este o instituție plină de golani. La ce manevre se fac acolo ,sa ne lase in pace cu expertiza lor.

570 X 90 POSADA 3