New Profesional Consult 930 x 122

masini

RCA: Cine plătește mai mult, cine plătește mai puțin

RCA: Cine plătește mai mult, cine plătește mai puțin

Citiți și: Pitești. Ce se întâmplă cu un important dealer auto. S-au depus actele

Din vara anului trecut, societățile de asigurare au libertate totală în fixarea tarifelor cu care vând RCA. Acest lucru se traduce prin segmentarea mult mai în profunzime a clienților, cu ajutorul unor noi criterii care influențează prețul asigurării.

Astfel, este posibil ca doi șoferi de aceeași vârstă conducând același tip de mașină și având aceeași încadrare în sistemul bonus malus să plătească prime diferite pentru un RCA cumpărat de la același broker și emis de aceeași societate de asigurări, arată Economica.net.

Citiți și: Scenariu Hollywoodian. Ce le mai trece prin cap hoților

Acum, există deja diferențe și de la simplu la dublu, chiar dacă poate părea greu de crezut. Aceasta se întâmplă pentru că firmele de asigurare au introdus în calculul tarifelor RCA criteriul zonal.

Simplu spus, dacă mașina asigurată este înmatriculată într-o localitate sau județ cu frecvență și severitate mare a accidentelor, prima de asigurare va fi mai mare decât cea standard. Pe de altă parte, însă, iar aici intră cea mai mare parte a localităților din România, șoferii din localitățile cu daunalitate mai scăzută decât media sunt bonusați.

Este o abordare firească, în condițiile în care firmele de asigurare își calculează prețurile în așa fel încât să poată acoperi plata daunelor și să realizeze și profit. Cu cât riscurile sunt mai mari, cu atât și costurile sunt mai mari și invers.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Tara din epoca de piatra spune:

    Si daca am RCA de peste 5 ani si 0 daune de ce nu sunt si eu „bonusat”.
    De ce sa platesc eu in plus ca toti bombardierii merg cu masinile ca imbecilii si fac accidente? De ce nu le mariti asigurarile doar celor prinsi ca depasesc viteza legala…asa cum se intampla in tari civilizate?
    Eu la o masina de 1000E platesc asigurare cat platesc altii la masini mult mai noi, mai puternice si mai rapide.
    Si in plus…polita RCA ar trebuii facuta pe numele soferului, nu pe numele proprietarului. Extrem de multi au masinile pe numele unor batrani (parinti, bunici) care au reduceri mari la asigurare, si la volan e un bombardier de 20 de ani cu permisu luat pe bani acum un an…..
    Ca de obicei in tara asta de rahat tot in cei saraci si corecti se loveste…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90