930×122 CUMPANA 5

abuz de încredere

Video: Reținut pentru camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals

În ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal privind sâvârşirea infracţiunilor de camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals, şi au reţinut un bărbat de 38 de ani, din Piteşti.

Citiți și: Percheziții în Pitești și Costești! Evaziune fiscală și înșelăciune

Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie – februarie 2020, bărbatul ar fi intrat în posesia unui autoturism (Mercedes S Class), aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar fi înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București.
Pentru sâvârşirea faptei, bărbatul ar fi indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsificate.
În cursul lunii noiembrie 2020, autoturismul a fost identificat în municipiul București și ridicat, aflându-se în custodia poliției.

„Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic Argeş, au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Piteşti, la locuinţa celui în cauză, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar şi un autoturism (n.r. Porsche Cayenne – foto) , în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator”, precizează IPJ Argeș.

Citiți și: Argeș. Scenarii visate noaptea le puneau în aplicare ziua! Planul făcut era incredibil

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3