NOR CURIER 930X122

coronavirus

S-a aflat secretul imunităţii la coronavirus

S-a aflat secretul imunităţii la coronavirus.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Potrivit celui mai recent studiu, realizat de specialişti imunologi de la Universitatea din Londra, anumite persoane beneficiază de un răspuns puternic al aşa numitelor „Celule T” împotriva noului coronavirus care este rapid eliminat.

Astfel, boala nu poate debuta. Rezultatele testelor vor fi negative.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Mai mult decât atât, aceşti oameni deţin o imunitate de durată mai lungă, de ordinul anilor de zile, susţin cercetătorii.

Descoperirea ar putea deschide calea pentru o nouă generație de vaccinuri care vizează răspunsul celulelor T. Acestea ar putea produce o imunitate mult mai durabilă, decât vaccinurile actuale care se concentrează pe amorsarea anticorpilor – se arată în The Guardian.

Ce sunt „Celulele T”

„Celulele T fac parte din sistemul imunitar și se dezvoltă din celulele stem din măduva osoasă. Acestea ajută la protejarea organismului de infecții și pot ajuta la combaterea cancerului. Numit și limfocit T și timocit”, se precizează pe site-ul cancer.gov.

(Foto: descriptiv / Sursa: The Guardian)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90