930X122 MAIA

S.C. Salubritate 2000 S.A.

Salubritatea, informare pentru toți piteștenii

Salubritate 2000 S.A. continuă acțiunea de informare și conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor.

Citiți și: Pitești: Graficul de colectare a deșeurilor reciclabile

Afișe și materiale informative, în acest sens, sunt distribuite atât utilizatorilor casnici, cât și utilizatorilor care locuiesc la bloc.

Citiți și: Salubritatea, apel către piteșteni

Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip sticlă? Aceste deșeuri se colectează în containerul de culoare VERDE sau inscripționat corespunzător, nefiind permis amestecul sticlei cu deșeuri din materiale de tip porțelan/ceramică.

Exemple de deșeuri reciclabile din material de tip sticlă, care se pot recicla: ambalaje din sticlă de la băuturi răcoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte bătut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice.

Este necesar să golim în întregime recipientele, de preferat să le clătim și să le lăsăm la scurs, cu gura în jos. Astfel, ne putem asigura că înăuntru nu mai rămân impurități.

NU se depozitează: oglinzi, geamuri, produse din porțelan, ceramică, becuri, neoane etc.

Sticla este un produs 100% natural, durabil și inactiv biologic (nu afectează proprietățile produsului conținut). De asemenea, sticla poate fi reciclată prin topire, la infinit, fără a-și pierde proprietățile.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Prin campaniile desfășurate, ne dorim o schimbare în ceea ce privește obiceiurile de debarasare a deșeurilor.

Supernova-BTS-RO-External-banner-555x222px

Comentarii

New Profesional Consult 570×90