NOR CURIER 930X122

antioxidanti

4 MARI BENEFICII ALE CONSUMULUI DE CĂPȘUNI

Căpşunile sunt o sursă de antioxidanţi. Ele scad nivelul lipidelor şi al colesterolului din sânge, ceea ce poate micşora riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Aceste fructe cu gust şi miros plăcut previn şi apariţia diabetului. Pentru a avea cu adevărat efect nu se recomandă consumul căpşunilor cu zahăr sau frişcă. Specialiştii recomandă, în schimb, ca fructele să fie consumate proaspete, iar nu congelate, deoarece prin congelare căpşunile îşi pierd aroma şi proprietăţile curative.

Citiți și: PREŢURI EXTREME ÎN PIEȚELE DIN PITEȘTI

Protejează stomacul

Potrivit unei echipe internaţionale de oameni de ştiinţă, căpşunile sunt un mijloc eficient de protecţie împotriva efectelor nocive ale consumului de alcool asupra ţesuturilor. Acţiunea lor antioxidantă nu numai că protejează mucoasa stomacului, dar şi activează mecanismele de apărare şi enzimele din corp. Studiile de laborator au demonstrat că un consum echilibrat de căpşuni îmbunătăţeşte funcţiile stomacului, hrănind celulele mucoasei acestuia, mucoasă pe care o protejează de efectele nocive după consumul băuturilor alcoolice. Oamenii de ştiinţă susţin că includerea căpşunilor în dieta zilnică ajută la prevenirea problemelor gastrointestinale şi încetinește apariţia ulcerului gastric.

Citiți și: 6 REMEDII ÎMPOTRIVA GASTRITEI

Previne demenţele

Persoanele care mănâncă din belşug căpşuni şi afine au o degradare cerebrală mult mai lentă decât cei care nu obişnuiesc să le consume, arată un studiu făcut la Harvard. Au fost monitorizare 16.000 de femei timp de 25 de ani. “Am furnizat dovada că aceste fructe încetinesc degradarea cerebrală.”, au spus autorii cercetării.

Elimină toxinele

O cură cu căpşuni le este indicată tuturor celor care vor să scape de toxinele acumulate în sezonul rece. Zilnic se pot mânca, fără restricţii, între 250 şi 500 de grame de căpşuni. Pentru detoxificare cura este indicat să fie ţinută cel puţin două săptămâni.

Fără constipație

În cazuri de constipaţie cronică, reumatism articular sau boli inflamatorii renale se recomandă circa un kilogram şi jumătate pe zi, timp de una-două săptămâni. Pentru tratarea oxiurazei se mănâncă un kilogram de căpşuni dimineaţa, până în ora 12, fără nimic altceva. Acest mic-dejun trebuie repetat trei-cinci zile consecutiv, timp în care paraziţii vor fi eliminaţi. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90