Donaris 930 x 122

antioxidanti

CAFEAUA, BUNĂ PENTRU DANTURĂ

Cafeaua îţi pătează dinţii şi te face să ai o respiraţie neplăcută, dar are şi foarte multe beneficii. Pe lângă faptul că ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îţi dă energie pe timpul zilei, cercetătorii de la Universitatea din Boston (SUA) au descoperit şi alte avantaje.

Citiți și: VIDEO: PRIMELE TERASE DESCHISE ÎN PITEȘTI

Astfel, cafeaua te protejează de parodontoză şi de inflamaţiile gingiilor şi ale mandibulei. După ce au studiat peste 1.000 de oameni pe o perioadă de 30 de ani, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă o cafea sau două pe zi au mai puţine probleme cu dantura și risc mai scăzut să sufere de parodontoză, care duce la pierderea dinţilor. Cercetătorii spun că antioxidanţii din cafea sunt cei care salvează dantura.

În plus, cafeaua este mai puţin acidă decât alte băuturi, băuturi din fructe, energizante sau răcoritoare. Conform Brith Journal of Nutrition, toate aceste băuturi, spre deosebire de cafea, distrug smalţul dinţilor. (Sursă: www.doctorulzilei.ro, foto: descopera.ro)

Citiți și: PITEȘTI: ATAC LA AUTOMATUL DE CAFEA

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90