930 x122 grota rece

alimentatie

6 REMEDII ÎMPOTRIVA GASTRITEI

Gastrita este o afecţiune inflamatorie a stomacului. Printre manifestări se numără senzaţia de greaţă și de vomă şi durerile în capul pieptului. La început acestea din urmă sunt sporadice, dar apoi devin din ce în ce mai frecvente, mult mai intense. De asemenea, apare o salivaţie abundentă, deranjantă.

Citiți și: O firmă din Argeș a dat lovitura!

1.Mâncați la ore fixe!

În cazul gastritelor cronice simptomele pot fi ţinute sub control şi ameliorate considerabil dacă persoana afectată începe să conştientizeze pericolul și dacă mesele devin mai puţin bogate și sunt servite la ore fixe. De asemenea, trebuie ca fiecare înghiţitură să fie mestecată încet şi excluse din alimentație condimentele iuţi. În plus, sunt recomandate evitarea stărilor conflictuale și a consumului de alcoolul, a prăjelilor, tocăturile, conservelor şi organelor de la animale (creier, ficat, rinichi şi altele).

Citiți și: BOLILE PE CARE LE TRATEAZĂ USTUROIUL

2.Evitaţi grăsimile!

Pentru a scăpa de efectele neplăcute ale gastritei încercaţi să mâncaţi cât mai degresat cu putinţă și să includeţi în dieta zilnică legume şi fructe (dacă nu le toleraţi crude, le puteţi consuma sub formă de piureuri sau de compoturi).
Este bine să se consume peşte slab, brânză slabă, caş şi brânză de vaci.

3.Folosiți cărbune vegetal!

Calmează crizele de ulcer şi gastrită, neutralizând aciditatea sucurilor gastrice. Se diluează o linguriţă cu pulbere în jumătate de pahar cu apă şi se bea de patru ori pe zi. Dacă preferaţi cărbunele vegetal sub formă de comprimate, ele se administrează conform prospectului.

4.Beți suc de cartofi!

Reprezintă un remediu eficient în tratarea gastritei. Doza recomandată este de două-trei căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

5.Beți suc de spanac şi suc de morcovi! Doza zilnică recomandată este de 200 de ml în cazul sucului de spanac și de 300 de ml în ceea ce privește sucul de morcovi.

6.Folosiți muşeţel!

Datorită proprietăţilor sale antispasmodice, anestezice, dezinfectante şi antiinflamatorii, calmează spasmele muşchilor stomacului cauzate de gastrită. Preparaţi o infuzie dintr-un amestec de muşeţel, coada-şoricelului, pelin, mentă şi salvie şi beţi lichidul neîndulcit, pe stomacul gol, de două ori pe zi. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA