New Profesional Consult 930 x 122

alimentatie

MĂNÂNCI, DAR NU TE HRĂNEȘTI! AFLĂ DIFERENȚA!

Majoritatea oamenilor nu acordă suficient de multă atenţie felului în care se hrănesc şi calităţii hranei. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că ei mănâncă după anumite „principii” nesănătoase, cum ar fi “Lasă, important e să-mi ţină de foame“, sau “De ce să mă stresez atât? Mănânc acolo ce-oi găsi!”. Ei bine, având în minte toate aceste „principii” respectivii se alimentează complet haotic. Şi fiindcă suntem la subiectul hrană crudă versus hrană preparată termic, vom descoperi câteva chestiuni interesante.

Citiți și: Cât de rapid se elimină alcoolul din organism? La câte ore poți conduce

În primul rând trebuie să ştim că hrana crudă este cea care îţi asigură necesarul de enzime vitale, de vitamine şi de minerale necesare organismului. Celulele tale au nevoie de hrană vie pentru a reuşi să se regenereze şi pentru a se păstra intacte, pentru a nu se degrada rapid. În schimb, hrana preparată termic este foarte săracă în astfel de substanţe şi drept urmare nu îți va asigura necesarul de substanţe nutritive. În cartea sa “333 de sfaturi pentru alimentaţie şi alimente sănătoase“ dr. Floarea Damaschin spune următoarele: “Enzimele, considerate elixirul vieţii, se distrug la temperaturi cuprinse între 42 și 55 de grade Celsius. De aceea orice mâncare preparată bine cu ajutorul focului este, de fapt, o “hrană moartă“. Proteinele specifice sunt, de asemenea, denaturate. De exemplu, în morcovul fiert cantitatea azotului se reduce de două ori, iar în sfeclă fiartă, cu 20%.”

Practic, pentru a avea un echilibru ar trebui să limităm consumul de alimente preparate termic şi să consumăm cât mai multe alimente crude. Pentru a avea suficient de multă energie de-a lungul unei zile întregi încearcă să mănânci 70-80% hrană crudă. Orientativ asta ar însemna ca dimineaţa să mănânci 2-3 fructe, la prânz o salată cu ceva alături, iar seara tot o salată uşoară. Pe lângă ele poţi adăuga puţin tofu, pâine integrală (la prânz), peşte sau puţină carne slabă de pui ori de curcan. Tu singur îţi poţi face un inventar al hranei pe care o consumi astfel încât să îţi dai seama unde ai de lucru. Succes!

Citiți și: DSP ARGEȘ: SECRETUL UNEI ALIMENTAȚII SĂNĂTOASE DE CRĂCIUN ȘI ANUL NOU

Mai multe sfaturi de sănătate, nutriţie, îngrijire şi frumuseţe găseşti pe www.siluetamea.ro! (Foto: amaris.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90