EcoMoto 930×122

alimentatie

TOPUL ALIMENTELOR CARE ŢIN CANCERUL LA DISTANŢĂ

Alimentația joacă un rol important în prevenirea cancerului. Datorită fitonutrienților și antixodanţilor pe care le conțin, legumele și fructele combat cancerul.

Citiți și: Atenție! Pericol maxim pentru cei care consumă aceste legume!

Iată topul alimentelor anticancerigene:

Roşiile. Licopenul din roşii luptă cu celulele cancerigene, împiedicându-le să se înmulţească. „Roşiile sunt bogate în minerale şi vitamine, dar în mod special în antioxidanţi (licopen), care au efect anticanceros, mai ales pentru cancerul de prostată.”, explică medicul nutriţionist Corina Zugravu.

Citiți și: Cireșe grecești în piețele din Pitești. Prețuri bombă!

Conopida. Împiedică formarea celulelor canceroase şi, în cazul în care acestea s-au format deja, le elimină. La fel ca varza, cu care se înrudeşte, această legumă conţine izotiocianaţi şi sulforafan. Aceste două substanţe stopează evoluţia diferitelor forme de tumori. Efectele sunt foarte importante împotriva cancerului de sân, de colon, pulmonar, dar şi a celui ovarian sau de prostată.

Spanacul. Antioxidanţii puternici pe care îi conţine sucul de spanac (kaempferol şi fitonutrienţii numiţi flavonoizi) ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată.

Usturoiul. Este recunoscut pentru proprietăţile sale curative şi asociat cu prelungirea vieţii şi a calităţii ei, fiind considerat şi un aliment funcţional. „Usturoiul conţine compuşi sulfuraţi (alicină) care scad tensiunea arterială și care au o acţiune anticanceroasă şi antiinfecţioasă.”, explică Mircea Diculescu, medic gastroenterolog.

Broccoli. E un alt aliment care face parte din categoria celor funcţionale. Consumul frecvent de broccoli este asociat cu un risc redus de cancer (tub digestiv, sân), datorită conţinutului de antioxidanţi. „Broccoli are efecte benefice asupra sănătăţii organismului, însă este bine să fie consumat cât mai puţin tratat termic.”, recomandă nutriţionistul Corina Zugravu. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3