EcoMoto 930×122

consum

ÎNVAȚĂ SĂ MĂNÂNCI CORECT FRUCTELE

Fără îndoială, o porție de fructe reprezintă un mod perfect să-ți începi ziua. Explicația? Fructele nu solicită foarte mult tractul digestiv pentru a fi procesate și oferă energie datorită fructozei.

Citiți și: Pitești. Nu mai există așa ceva în cea mai mare piață din oraș

Cum să mănânci corect fructele?

Dacă nu aveţi probleme cu stomacul, indicat este să consumaţi fructele înainte de masă. Astfel nutrienţii vor fi absorbiţi mai bine de organism. Iată câteva sfaturi despre cum să mâncaţi corect fructele pentru a avea parte de cât mai multe beneficii:

Citiți și: Cireșe grecești în piețele din Pitești. Prețuri bombă!

-mâncaţi fructele pe stomacul gol, pentru că în acest fel nutrienţii vor fi absorbiţi mai uşor în organism

-după ce aţi mâncat fructe aşteptaţi cel puţin 30 de minute înainte să consumaţi alte alimente

-dacă preferaţi să consumaţi fructele după masă, aşteptaţi aproximativ 3 ore până să le mâncaţi după ce aţi luat masa

-încercaţi să mâncaţi fructe dimineaţa pentru ca nivelul de zahăr din sânge să crească uşor, nu brusc

-nu mâncaţi fructele împreună cu alte alimente.

În cazul celor care vor să dea jos câteva kilograme, fructele ar trebui consumate tot înainte de masă, pentru a scădea senzaţia de foame. Persoanele care au probleme digestive, precum gastrită sau ulcer, ar trebui să mănânce fructele după masă, pentru a nu creşte aciditatea în stomac.

Când nu e indicat să mâncați fructe?

Cel mai nepotrivit moment pentru fructe este seara. Metabolismul încetineşte, iar glucidele rapide din compoziţia lor nu vor putea fi folosite ca energie şi se vor transforma în ţesut adipos de rezervă. Persoanele care au probleme cu greutatea trebuie să evite carbohidraţii după ora 18 şi să aleagă pentru cină alimente bogate în proteine (carne sau peşte), asociate cu multe legume. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3