NOR CURIER 930X122

fructe

5 FRUCTE CARE COMBAT GASTRITA

Abuzurile alimentare, nerespectarea orelor de masă și ,,flămânzirea” prelungită, timp în care stomacul roade în gol, sunt factori care cresc aciditatea şi favorizează apariţia gastritei. Alimentația joacă un rol important în tratarea acesteia.

Citiți și: Piețele din Pitești, lovite în plin!

,,Respectaţi cele trei ore de mese plus două gustări, mestecaţi bine alimentele, nu vă aşezaţi la masă când aveţi nervi, nu mâncaţi cu mai puţin de trei ore înainte de culcare şi nu faceţi sport imediat după masă. Evitaţi alimentele care irită stomacul şi cresc aciditatea: grăsimi, prăjeli, carne în cantităţi mari, alimentele de tip fast-food, dulciurile, sarea în exces, alimentele prea fierbinţi sau prea reci şi condimentate, ceapa şi usturoiul și băuturile carbogazoase.”, recomandă medicul nutriționist Corina Zugravu.

În plus, puteți apela la ajutorul următoarelor fructe:

Citiți și: Otravă în mâncarea românilor!

Pere

Datorită vitaminelor B1, B2, B3, A, și C și fibrelor pe care le conțin sunt printre cele mai recomandate în caz de gastrită. Perele reglează sistemul nervos și tractul digestiv.

Banane

Au un nivel crescut de fibre. Conțin puține grăsimi, sunt o sursă excelentă de energie și au un ușor efect laxativ. Ferește-te, însă, de bananele verzi. pentru că pot face mai mult rău decât bine!

Papaya

Pe lângă vitaminele B1, B2, A, și C, papaya conține și magneziu, fier și potasiu. În plus, este benefic și pentru păr, piele și oase și întărește sistemul imunitar. Feliază papaya și pune-l în blender împreună cu un pahar cu iaurt. Consumă amestecul după micul dejun, prânz și cină.

Piersici

Au efect diuretic și laxativ. De asemenea, conțin vitaminele A, C și E, care ajută la prevenirea Alzheimerului, cancerului și cataractei. În cazul gastritei și frunzele de piersic sunt foarte benefice. Iată cum le puteți consuma:

Ingrediente:

  • 2 linguri cu frunze de piersic
  • 1 ceașcă cu apă fiartă
  • pune frunzele în apă pentru câteva minute, apoi răcește infuzia și bea o ceașcă de două-trei ori pe zi.

Mere

Datorită unui compus numit pectină, când vin în contact cu apa merele produc un gel care protejează intestinele. De aceea sunt foarte eficiente în combaterea simptomelor gastritei. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3