NOR CURIER 930X122

arsuri solare

5 METODE SIMPLE CA SĂ TE PROTEJEZI DE ARSURILE SOLARE

Pielea este expusă mai mult radiaţiilor ultraviolete şi agresiunii mediului înconjurător odată cu venirea verii, însă fiecare femeie poate avea o piele mai sănătoasă, cu un aspect mai ferm şi luminos, dacă respectă o serie de paşi uşor de urmat.

Citiți și: Pitești. Nu mai există așa ceva în cea mai mare piață din oraș

Dublaţi consumul de fructe şi legume!

Fructele şi legumele contribuie din plin la aspectul sănătos al pielii. Un studiu din anul 2012 arată că persoanele care consumă fructe şi legume, de preferinţă colorate, au fost percepute ca fiind mai sănătoase şi mai atrăgătoare. Motivul este că fructele şi legumele bogate în carotenoizi (morcovii, dovleacul, caisele sau ardeii graşi) accentuează tonurile portocalii ale pielii şi contribuie, de asemenea, la o bronzare mai uniformă.

Citiți și: 20 de tone de lămâi și mandarine cu pesticide au ajuns în magazine

Spălaţi-vă pe faţă doar de două ori pe zi!

Majoritatea femeilor îşi spală faţa de trei sau de patru ori pe zi, însă în urma studiilor specialiștii au ajuns la concluzia că de două ori pe zi este suficient. Spălatul frecvent al feţei distruge uleiurile naturale produse de piele, iar unele particule abrazive din produsele de exfoliere provoacă zgârieturi microscopice la nivelul pielii. Dermatologii recomandă utilizarea unui prosop moale pentru eliminarea celulelor moarte şi a impurităţilor.

Folosiţi cremă de protecţie solară pentru tot restul corpului!

Nu faceţi economie de cremă de protecţie solară nici măcar atunci când credeţi că sunteţi protejate de haine, mai ales în zilele caniculare! O cămaşă deschisă la culoare oferă o protecţie de doar 5-7%, afirmă dermatologii.

Protejaţi-vă zona decolteului!

Zona cea mai afectată de radiaţiile ultraviolete este cea din jurul decolteului. Prin urmare, folosiţi din belşug cremă de protecţie solară în zona decolteului, chiar şi sub linia sutienului, ori de câte ori purtaţi haine decoltate. Iar când aplicaţi cremă hidratantă sau alte tipuri de tratament pe faţă nu uitaţi să o folosiţi şi pe gât şi decolteu.

Mergeţi la control dermatologic o dată pe an!

Pentru depistarea precoce a oricărei forme de cancer de piele, este necesar să mergeţi la medic cel puțin o dată pe an, după cum recomandă dermatologii. Aceştia spun că diagnosticat în stadii precoce cancerul de piele este mai uşor de tratat. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90