- Publicat de: admin
- 13-03-2014, ora 7:38
- Sănătate
FRUCTELE ŞI LEGUMELE LA CONSERVĂ, LA FEL DE SĂNĂTOASE CA CELE PROASPETE?
Este adevărat că fructele și legumele proaspete sunt un izvor de sănătate, însă atunci când nu avem acces la ele vegetalele conservate reprezintă o opțiune la fel de sănătoasă.
Citiți și: Prețul legumelor: Diferențe uriașe între poarta țăranului și piață!Cercetătorii de la Universitatea Michigan (Statele Unite ale Americii) au descoperit că roșiile la conservă conțin chiar mai multă vitamina B și licopen decât cele proaspete. În plus, procesul de conservare face fibrele din legume precum fasolea mai solubile. Aceeași cercetătorii au analizat valoarea nutritivă a unor legume și fructe, comparându-le pe cele congelate cu cele proaspete și conservate. Astfel au descoperit că toate fructele și legumele au aceeași valoare nutrițională.
Totuși, experții atrag atenția că alimentele conservate cu conținut ridicat de sare nu sunt sigure pentru cei care au anumite probleme de sănătate, ca de exemplu hipertensiune sau boli renale. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)
Citiți și: Atenție! Pericol maxim pentru cei care consumă aceste legume!