930×122 CAPRA 5

fructe

TOP 6 FRUCTE ȘI LEGUME BUNE DE CONSUMAT PE CĂLDURĂ

Fructele proaspete și roșiile rumene sunt de un real ajutor pentru a-ți face plinul de vitamine și pentru a face mai bine față căldurii. Iată care sunt alimentele-minune peste care dăm la orice colț de stradă în această perioadă și pe care e bine să le consumați din belșug.

Citiți și: Atenție! Pericol maxim pentru cei care consumă aceste legume!

1.Pepenele roșu. Conține circa 90% apă, ceea ce îl face ideal pentru hidratare pe timpul verii. În plus, pepenii sunt bogați în vitaminele A, B6 și C, dar și în antioxidanți, rețeta ideală pentru o piele sănătoasă. Și dacă simțiți că temperaturile ridicate v-au tăiat pofta de orice distracție, consumul de pepene este mai mult decât benefic. Pe lângă faptul că relaxează vasele de sânge, crește și libidoul.

2.Roșiile. Bogate în vitamina C și în betacaroten, aceste legume sunt ușor de încorporat în orice preparat, iar gustul este garantat.

Citiți și: Meniu mai sănătos la McDonald’s. Cartofii prăjiți înlocuiți cu legume

3.Fructele de pădure. Afinele, zmeura sau murele sunt unele dintre cele mai sănătoase și gustoase deserturi pe timp de vară. Ele sunt bogate în vitamina C și antioxidanți și reprezintă o excelentă sursă de fibre. De aceea fructele de pădure nu trebuie să lipsească de la micul dejun sau gustări. Căpșunile sunt și ele o alternativă ceva mai ieftină, dar la fel de sănătoasă.

4.Ardeii. Deși ardeii se găsesc pe toată perioada anului, vara apar și cei românești, ceva mai aromați decât ardeii din import. Ardeii grași abundă în vitamina C, A și B6 și în antioxidanți, dar sunt și o bună sursă de fibre. În plus, ardeiul ajută la reducerea colesterolului și a nivelului trigliceridelor.

5.Piersicile. Sunt bogate în vitamina C și A, în antioxidanți și fibre. În plus, ele conțin luteină și zeaxantină, care au un rol importat în prevenirea îmbătrânirii pielii.

6.Dovleceii. Sunt o sursă excelentă de magneziu și vitamina C, dar și de vitaminele A și B. Indiferent de metoda de preparare, dovleceii au foarte puține calorii și sunt foarte accesibili ca preț. Mai mult, gustul plăcut îi face ușor de preparat și de încorporat în orice fel de mâncare. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3