930 x122 grota rece

citrice cu pesticide

20 de tone de lămâi și mandarine cu pesticide au ajuns în magazine

Citricele sunt considerate fructele vedete ale sezonului rece, regăsindu-se pe aproape toate listele de cumpărături.

Citiți și: Pitești. Nu mai există așa ceva în cea mai mare piață din oraș

Cu toate acestea, consumul acestor fructe se pare că vine și cu riscuri. Spunem asta deoarece, doar în ultimele două zile, zeci de tone de mandarine şi lămâi cu pesticide au fost descoperite de autorități.

Într-o intervenție la Digi24, directorul general al ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor), Mihai Ponea, a declarat că doar în ultimele două zile s-a constatat că 20 de tone de lămâi, struguri și mandarine conțineau pesticide.

Citiți și: VAL DE SCUMPIRI. PREȚURI MAJORATE

Faptul că unele fructe conțin pesticide nu poate fi observat cu ochiul liber de consumatori. În acest sens este nevoie de examene de laborator. Ba mai mult, odată ajunse în magazine doar super echipamentele pot detecta prezența pesticidelor.

90% din legumele şi fructele care intră în România și Europa provin din Turcia. Astfel, foarte multe fructe și legume contaminate cu pesticide vin din această zonă.

Foto principal – descriptiv: PRO TV

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3