NOR CURIER 930X122

coronavirus

    AVEM CEA MAI MARE RATĂ DE DECESE COVID-19

    Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit la postul de televiziune Digi24 despre rata de deces în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Potrivit specialistului, avem cea mai mare rată de decese Covid-19 la nivelul Uniunii Europene.

    Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

    Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) indică un procent de decese de 3,1 la 100.000 de locuitori. Pe locul doi, dar la mare distanţă, este Bulgaria cu o rată de 1,5 decese la 100.000 de locuitori.

    Rafila afirmă că „avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Cauza nu putem s-o stabilim în acest moment”.

    Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

    Cu alte cuvinte, sistemul medical românesc îşi arată limitele şi acestea sunt inferioare.

    Până în acest moment, în judeţul Argeş au murit 207 persoane diagnosticate cu noul coronavirus. La nivel naţional, 3.721 de pacienţi şi-au pierdut viaţa în lupta cu virusul.

    Mai multe detalii, AICI.

    (Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90