Donaris 930 x 122

avocatul poporului

AVOCATUL POPORULUI CERE INSTITUIREA STĂRII DE URGENȚĂ

Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgență în contextul îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Citiți și: Argeş: S-au deschis centrele de evaluare pentru bolnavii de Covid. Acestora li se eliberează reţete

“Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19, solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României.

Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale.

Citiți și: Situația epidemiologică din județul Argeș, 8 ianuarie

Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României. România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, se arată într-un comunicat de presă transmis în urmă cu puțin timp de Avocatul Poporului. AICI, comunicatul de presă. (Sursă foto: Facebook Renate Weber) 

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441