SMART KIDS 930X122

stare de urgență

S-a instituit stare de urgență! ”E război!”

Șoc la granița cu România!

Citiți și: VIDEO – POLIȚIA: NU AM IEȘIT LA VÂNĂTOARE ȘI NU AVEM PLAN DE AMENZI

Începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, guvernul ungar declară stare de urgență pe teritoriul țării. 

Este vorba despre o a doua stare de urgență care se prelungește din cauza războiului din Ucraina.

Citiți și: SERVICIUL DE STARE CIVILĂ PITEȘTI, MĂSURI PE FONDUL STĂRII DE URGENȚĂ

Prima stare de urgență viza pandemia de coronavirus și urma să expire pe 31 mai, marțea viitoare.

Anunțul a fost făcut la câteva ore după ce parlamentul a modificat Constituţia stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină.

Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei, relatează MTI, citată de Agerpres.

Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată.

Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri.

Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor, a declarat premierul ungar Viktor Orban.

Starea de urgenţă, similară celei introduse în timpul pandemiei, va permite guvernului să reacţioneze rapid şi să folosească ”toate metodele la dispoziţia sa pentru a proteja Ungaria şi pe unguri, a mai spus  Orban.

Foto descriptiv: Capital

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

Donaris 570×90