EcoMoto 930×122

marcel vela

MINISTRUL DE INTERNE, DESPRE STAREA DE URGENŢĂ CARE VA FI INSTITUITĂ DE LUNI

Marcel Vela, ministrul de Interne, a făcut duminică precizări cu privirea la starea de urgenţă care va fi instituită de luni, 16 martie 2020, de preşedintele Klaus Iohannis.

Citiți și: S-a instituit stare de urgență! ”E război!”

Așa cum ați aflat, președintele României a anunțat că se va decreta starea de urgentă. Este o măsură pe care multe țări au luat-o deja în interesul cetățenilor. (…)

Am transmis nota de fundamnentare pentru domnul președinte în vederea emiterii decretului. Trebuie să conștientizăm cu toții că acest lucru este spre binele tuturor. Starea de urgentă ne va permite să luăm cele mai bune măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a spus Marcel Vela, fără să detalieze însă ce se prevede în respectiva notă de fundamentare.

Citiți și: VIDEO/LIVE – MINISTRUL VELA ANUNȚĂ CE SE SCHIMBĂ SUB STAREA DE ALERTĂ

„Au început speculaţiile”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a făcut sâmbătă seara, pe Facebook, referiri la starea de urgență, explicând că aceasta „este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme”.

În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă, arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situaţia este scăpată de sub control (…)

Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi ca cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

(Sursă foto: MAI)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90