SMART KIDS 930X122

deplasări

UPDATE – MINISTRUL VELA, DECIZIE ÎN PRIVINȚA DEPLASĂRILOR ÎN AFARA LOCALITĂȚII DUPĂ 15 MAI

UPDATE ORA 17 – Marcel Vela a revenit cu precizări: “Pentru că îmi doresc să fiți informați și pentru că nu pot să nu observ faptul că răspunsurile oferite de mine aseară, punctual, oamenilor care au adresat întrebări au fost scoase din context, iar mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări (…)

Citiți și: ELEVUL EROU FELICITAT DE VELA PENTRU CĂ A SALVAT UN ECHIPAJ CAPTIV ÎNTR-O MAȘINĂ DE POLIȚIE ÎN FLĂCĂRI: „MI-AM DUS DATORIA LA BUN SFÂRȘIT”

Întrebare 1: Prin părăsirea localității se înțelege limita de municipiu sau limita de județ? Vă mulțumesc!

„Vreau să vă spun că au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv Bucureștiul, care este foarte legat de județul Ilfov.

Citiți și: VIDEO/LIVE – MINISTRUL VELA ANUNȚĂ CE SE SCHIMBĂ SUB STAREA DE ALERTĂ

De exemplu, sunt mulți cetățeni din județul Ilfov care locuiesc în București sau mulți bucureșteni care sunt în București, lucrează aici, dar și-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureștiului, care ține din punct de vedere teritorial-administrativ de județul Ilfov.

Atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, să spun așa, lucru care se întâlnește nu doar în București, ci și în Cluj, în Timișoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă periurbană cunoscută ca și zonă metropolitană și, în acest context, am decis următorul lucru: puteți sa mergeți, să părăsiți localitatea fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ, așadar nu este impusă o limită pentru că era foarte dificil de impus limita în aceste zone metropolitane și, în consecință, nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa”.

ȘTIREA INIȚIALĂ ORA 8:45

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță că după 15 mai 2020, odată cu ieșirea din starea de urgență, deplasările vor fi permise fără a se ține cont de limita teritorială a localității sau a județului.

„Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3