Eurial 930 x 122

dr. vuță

CLINICA DR. VUȚĂ: 5 MITURI DESPRE ALBIREA DINȚILOR

Clinica Dr. Vuță: 5 mituri despre albirea dinților. Multe persoane apelează la tratamentele de albire dentară din dorința de a avea un zâmbet cât mai alb și sănătos, care să le permită să zâmbească cu încredere în orice situație.

Citiți și: Ultra modern, ultra profesionist: Dr. Vuță e alegerea ta!

Există, însă, câteva semne de întrebare legate de acest tratament, iar specialistul Mircea Vuță de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea (Adresă: Piteşti, strada Exercitiu, blocul D 20, scara B, apartamentul 1. Număr de telefon: 0720.378.882) vă oferă toate explicațiile.

1. Albirea atacă dinții?

Citiți și: APARATUL DENTAR INVIZIBIL, ACUM ȘI ÎN PITEȘTI

Există studii care arată că în timpul procedurii de albire dinții nu sunt afectați. Asociația Dentară Americană (ADA) a publicat următoarea declarație: ”Albirea cu produse realizate de producători recunoscuți și utilizate sub supravegherea medicului stomatolog, într-un timp relativ scurt, este sigură și recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de deschidere a culorii dinților.

2. Albirea este pentru totdeauna?

Răspunsul în acest caz este nu, deoarece nuanța dinților depinde foarte mult de stilul tău de viață. Fumatul și consumul de băuturi și alimente colorate duc la schimbarea culorii dinților.

După albirea dentară este indicat să respecți igiena dentară recomandată de medicul dentist. De asemenea, este indicat ca în perioada de după albire consumarea băuturilor colorate să fie făcută cu paiul.

3. Coroanele, fațetele, punțile și obturațiile dentare se albesc?

Nu, nu se albesc. Materialul din care sunt confecționate nu se modifică în timpul albirii.

Întotdeauna când pacientul dorește să facă procedura de albire trebuie să discute cu medicul stomatolog, pentru ca acesta să poată realiza un plan de tratament corect și o bună etapizare a procedurilor stomatologice. Obturațiile/plombele se schimbă după albire (dacă necesită a fi schimbate sau dacă sunt pe zona frontală), iar lexiunile carioase se tratează prin obturații coronare mai deschise la nuanță dacă planul de tratament include și procedura de albire, precizează medicul stomatolog Mircea Vuță.

4. Bicarbonatul de sodiu albește dinții?

Bicarbonatul de sodiu curățe petele de pe dinți, însă nu îi albește propriu-zis. Folosirea bicarbonatului în exces sau în cantități mari poate afecta echilibrul bacterian din cavitatea bucală, motiv pentru care este recomandat să îl folosești cu atenție.

5. Albirea dentară poate produce sensibilitate?

Sensibilitatea dentară variază de la pacient la pacient, în funcție de „terenul” individual. În situațiile în care pacientul se știe sensibil la factori fizici (rece, cald) sau chimici (dulce, acru), se poate începe cu două săptămâni înainte de albire procedura de desensibilizare. Este o procedură care constă în aplicarea de geluri sau lacuri dentare, care scad considerabil sensibilitatea dinților.

Totodată, se pot aplica geluri de albire în concentrație mai mică pe o durată mai scurtă de timp, având în vedere posibilitatea reluării procedurii pentru obținerea unei nuanțe mai deschise.

Pentru informatii suplimentare, dar și pentru stabilirea unei programări, nu ezitați să luați legătura cu medicul stomatolog Mircea Vuță de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea (Adresă: Piteşti, strada Exercitiu, blocul D 20, scara B, apartamentul 1. Număr de telefon: 0720.378.882). 

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90