930×122 POSADA 5

computer tomograf

COMPUTER TOMOGRAF LA PEDIATRIE. INVESTIGAȚII GRATUITE ȘI PENTRU ADULȚI

Computer tomograf la Pediatrie. Investigații gratuite și pentru adulți. Încă de anul trecut, Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost dotat cu un computer tomograf (CT) performant. Echipamentul medical de imagistică le este destinat în special pacienților acestei unități medicale, copiii cu vârste între 0 și 18 ani.

Citiți și: Poliția, reacție oficială cu privire la bătaia medicilor de la Spitalul de Pediatrie

Însă, începând de la 1 ianuarie 2019, și adulții pot beneficia de această investigație medicală în regim de gratuitate, doar cu trimitere de la medicul de specialitate aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, transmite Consiliul Județean.

“Preocuparea Spitalului de Pediatrie Pitești a fost de diversificare a serviciilor medicale, servicii de investigații paraclinice, imagistice și radiologice, la momentul respectiv având pârghiile favorabile prin sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Ministerului Sănătății, acest lucru făcând posibilă instalarea și montarea computerului tomograf în a doua jumătate a anului 2018.

Citiți și: MANAGERUL „PEDIATRIEI” DIN PITEŞTI: „CINE VINE AICI PRIMEŞTE MASĂ, CASĂ ŞI SALARIU DE TOP!”

Pentru creșterea accesibilității, Serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală oferă servicii de specialitate decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș.

Astfel, în cadrul serviciului se pot prezenta pacienți cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, pacienți specifici ai Spitalului de Pediatrie Pitești, dar și pacienți cu vârsta de peste 18 ani care dețin card de sănătate și care se pot prezenta cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate”, precizează Adina Enescu, director medical al Spitalului de Pediatrie din Pitești.

De asemenea, Mihaela Dana Costache, medic primar, șeful Secției de Radiologie a Spitalului de Pediatrie, afirmă: “Dotarea Spitalului de Pediatrie cu CT dezvoltă radiologia argeșeană. Astfel, vom deservi prin programări toți pacienții care se adresează Spitalului de Pediatrie pentru a beneficia de această investigație, atât în regim gratuit, cât și contra cost. Serviciile contra cost se oferă în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate”.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

SMART KIDS 570×90