Donaris 930 x 122

coronavirus

Două miliarde de vaccinuri şi sute de milioane de tratamente împotriva coronavirusurilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii derulează o campanie globală pentru stoparea răspândirii coronavirusurilor. O prioritate este accelerarea accesului la testele COVID-19, medicamente și vaccinuri.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

„Obiectivul global este distribuirea a 2 miliarde de vaccinuri; 245 milioane de tratamente; stabilirea testelor pentru 500 de milioane de persoane în țările cu venituri mici și medii; consolidarea sistemelor de sănătate necesare pentru a le sprijini”, se menţionează în articolul publicat pe site-ul OMS.

Dincolo de cifre, cea mai recentă problemă este legată de mutaţiile noului coronavirus. Deja vorbim de numeroase variante care atacă direct (prin infectarea populaţiei), dar şi indirect – prin afectarea psihică a populaţiei şi inducerea anxietăţii, panicii.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

În acest sens, OMS subliniază că „este normal ca virușii să sufere mutaţii, dar cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândește, cu atât are mai multe oportunități de a se schimba. Nivelurile ridicate de transmisie înseamnă că ar trebui să ne așteptăm să apară mai multe variante. Dintre variantele semnificative raportate până acum, unele sunt asociate cu creșteri ale transmisibilității, dar nu cu severitatea bolii. Cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a aborda dacă modificările au impact asupra instrumentelor și măsurilor de sănătate publică. Secvențierea genomică a fost esențială în identificarea și răspunsul la noi variante. Până în prezent, 350.000 de secvențe uluitoare au fost împărtășite public, dar majoritatea provin doar dintr-o mână de țări. Îmbunătățirea acoperirii geografice a secvențierii este esențială pentru ca lumea să aibă ochi și urechi la modificările aduse virusului”, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, conducător tehnic al OMS pentru COVID-19.

Creșterea capacității de secvențiere în întreaga lume este un domeniu de cercetare prioritar pentru OMS.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3