930×122 CAPRA 5

coronavirus

Experţi OMS: „În 2022 se termină pandemia Covid”

Experţi OMS: „În 2022 se termină pandemia Covid”. Este vestea încurajatoare, de ultimă oră, dată de experţi din fruntea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

„Credem că, din acest moment şi până la sfârșitul anului 2022, vom obține controlul asupra acestui virus, prin reducerea semnificativă a formelor severe și a deceselor”, a declarat Maria Van Kerkhove, epidemiolog OMS, citată de Reuters.

Până la sfârșitul anului 2022, OMS își propune ca 70% din populația lumii să fie vaccinată.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

„Dacă atingem această țintă, vom fi într-o situație foarte, foarte diferită din punct de vedere epidemiologic”, au mai precizat experţii. Şi alţi epidemiologi converg către această estimare, afirmând că, în 2022, pandemia se va stinge şi situaţia epidemiologică va deveni una endemică, nu pandemică – aşa cum este în prezent.

Vestea proastă este că, potrivit ritmului actual de vaccinare, România va fi printre ultimele ţări care vor ieşi din pandemie.

(Foto: descriptiv / Sursa: reuters.com)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90