New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

PACIENŢII COVID-19 AU UMPLUT SPITALELE DIN ARGEŞ / „SUFOCAREA” ESTE IMINENTĂ

Conform datelor furnizate astăzi de Prefectura Argeş, un număr de 426 de pacienţi Covid-19 sunt internaţi în spitale din judeţ.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Am solicitat Instituţiei Prefectului date suplimentare în acest sens, însă nu am primit o cifră exactă cu privire la numărul de paturi libere. Cert este că ne apropiem de o limită, lucru sugerat de Emanuel Soare care a spus că „încă nu am atins capacitatea şi suntem în dinamică permanentă.”

Fiţi atenţi la asta: în vreme ce ieri şi azi au fost confirmate în total 74 de cazuri noi, în aceeaşi perioadă doar trei pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Asta înseamnă că autorităţile depun practic eforturi uriaşe pentru a asigura spaţii bolnavilor de Covid. Ambulanţele „urlă” permanent pe străzile din Piteşti şi noi pacienţi sunt transportaţi la unităţile medicale din municipiu sau la Mioveni.

„Identificăm noi spaţii în spitalele Covid, extindem spatiile tampon din spitalele noncovid (pentru suspecţi), transferăm în alte judete.”, a mai precizat prefectul.

Transferul pacienţilor în alte judeţe este aşadar o soluţie care poate fi coroborată cu izolarea pacienţilor asimptomatici la domiciliu sau în imobile închiriate precum Hotelul Primăriei. Dar până când? În acest ritm, sufocarea este iminentă.

(Foto: descriptiv)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3