EcoMoto 930×122

pantofi cu toc inalt

PORŢI PANTOFI CU TOC ÎNALT? IATĂ CE RIȘTI!

Purtarea anumitor tipuri de încălţăminte determină creşterea riscurilor de deformare a picioarelor și de apariţie a durerilor cronice, a luxaţiilor şi a artritei. Această boală este cauzată de “stresul” asupra cartilagiilor, de anumite lovituri suferite sau de simpla uzură a articulaţiilor. Se înscriu în categoria încălţămintei periculoase pantofii cu toc prea înalt sau prea subţire, balerinii şi pantofii sport care nu stau bine pe picior. Pantofii sport ar trebui purtaţi doar atunci când facem sport, pentru că favorizează micozele.

Citiți și: Șofer cu picioarele amputate după un accident înfiorător! Fugea de Poliție

Pantofii cu toc cauzează fisuri osoase

Tocurile înalte modifică postura și pun presiune asupra piciorului, a genunchiului şi a articulaţiilor, sporind astfel riscul de osteoartrită. Cu cât tocurile sunt mai înalte, cu atât glezna este forţată mai mult şi creşte riscul de luxaţii sau fisuri osoase. Recuperarea medicală este îndelungată. Situaţia e și mai gravă în cazul pantofilor cu tocuri înalte şi subţiri sau “stiletto”, care sunt foarte periculoşi. În aceste cazuri greutatea corpului are un singur punct de sprijin, şi acela foarte firav.

Citiți și: CE PICIOARE LUNGI ARE VOLEIBALISTA FOTOMODEL DIN MIOVENI! VEZI GALERIE FOTO!

Balerinii forţează şoldurile

Balerinii, nefiind înclinaţi, nu oferă niciun fel de suport tălpii, ceea ce forţează nu doar glezna, ci şi genunchii, şoldurile şi spatele. În timp încălţămintea plată purtată regulat poate duce la apariţia fasciei plantare.

Regulile de aur

-Măsuraţi piciorul înainte de a cumpăra încălţări (nouă din zece femei poartă unele prea mici). Din cauza frecării constante creşte riscul de artrită

-Alegeţi produse din material mai moale, în locul pielii rigide

-Aveţi grijă ca talpa să se îndoie, fără a fi prea flexibilă

-Tocul pantofilor nu ar trebui să fie mai mare de 2-3 cm, eventual cu branţuri care să absoarbă şocurile

-Folosiţi inserturi ortopedice cu gel pentru tălpi

-Purtaţi pantofi cu talpă ortopedică mică şi cu talpă moale

-Alegeţi pantofi cu bot rotund, pentru ca degetele de la picioare să nu stea foarte strânse

-Testaţi flexibilitatea pantofului înainte de a-l cumpăra. Pantoful nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea rigid

-Cumpăraţi-vă pantofi seara, când picioarele sunt mai umflate. Altfel riscaţi să realizaţi mai târziu că încălţămintea cumpărată este prea mică. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3