Donaris 930 x 122

caz suspect

PROCEDURI NOI PRIVIND PERSOANELE SUSPECTE DE COVID-19

Potrivit unui document publicat pe 9 septembrie a.c. în Monitorul Oficial, a apărut o procedură nouă de urmat pentru persoanele care prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus (click pe FOTO pentru a mări imaginea).

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Ceea ce orice persoană care suspectează că s-a îmbolnăvit trebuie să facă este, în primul rând, să rămână acasă şi să sune la 112 şi la medicul de familie. Medicii de pe ambulanţă vor face o evaluare preliminară, urmând a încadra pacientul pe trei criterii: nu prezintă simptome, prezintă simptome uzuale sau prezintă simptome grave, caz în care va fi transportat direct la spital.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

În situaţia în care simptomele sunt uzuale, vor fi recoltate probe biologice care urmează să ajungă la DSP. În urma analizei, datele vor fi comunicate pacientului şi, în paralel, în funcţie de rezultat, se va lua o decizie conformă.

(Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3