Donaris 930 x 122

coronavirus

Cercetători MIT: „Purtarea măştilor afară, o măsură nebunească!”

Un studiu realizat de profesori de la Institutul Massachusetts arată că riscul de a fi expus la Covid-19 în interior este la fel de mare la 20 de metri ca la 2 metri, chiar și cu masca de protecție purtată corespunzător de toate persoanele din încăpere, scrie digi24.ro.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

În spaţii exterioare, potrivit cercetătorilor Martin Z. Bazant și John W.M. Bush, regula distanțării sociale se bazează pe o înțelegere învechită a modului în care circulă virusul în spații închise.

Distanțarea socială în spațiile deschise nu are aproape niciun sens, iar măsurile de distanțare și purtare a măștilor în exterior sunt „nebunești”, afirmă Bazant, precizând apoi că singura problemă ar fi în spaţiile foarte aglomerate.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

„Dacă te uiți la fluxul de aer din exterior, aerul infectat va fi eliminat și foarte puțin probabil să provoace transmisie. Există foarte puține cazuri de transmisie înregistrate în aer liber”, este de părere profesorul.

Mai multe detalii, AICI

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3