NOR CURIER 930X122

coronavirus

SE MOARE DE COVID! CE OBSERVĂ MEDICII LEGIŞTI LA AUTOPSIA PACIENŢILOR INFECTAŢI CU NOUL CORONAVIRUS

Peste toate semnalele de alarmă trase de medici, cu privire la gravitatea infectării cu noul coronavirus, legiştii sunt aceia care inspiră cu adevărat groaza şi sugerează respectarea cu stricteţe a măsurilor de protecţie, pentru a nu ajunge pe masa de autopsie.

Citiți și: Revine coșmarul „Covid-19”? Multe cazuri astăzi!

Pacienții care au murit din cauza COVID aveau multă apă în plămâni și multe cheaguri pe vasele mici de sânge, spune medicul legist Cristian Stan, citat de digi24.ro.

Se mai menţionează suprainfectarea cu bacterii, edeme şi tromboze pulmonare, acest cumul conduce la: posibilă hipoxie, infarct (miocardic, cerebral, renal).

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

O particularitate a bolii este imprevizibilitatea. Nu are o evoluţie liniară, ci una bruscă, putând duce la deterioarea stării de sănătate a pacientului neaşteptat. Este o boală foarte înşelătoare.

„Infecția e cea care determină ca pacientul să ajungă în statusul de prăbușire a imunității și bineînțeles că toate fenomenele septice ulterioare sau insuficiența multiorganică sau sindromul inflamator sistemic sunt determinate de această infecție virală. E adevărat că marea majoritate poate mor de o insuficiență a organelor, care este mixtă, septică și inflamatorie, dar boala virală este cea care creează premisele acestor complicații. Este evident din punct de vedere științific”, precizează legistul.

Mai multe detalii, AICI

(Sursa: digi24.ro / Foto: descriptiv)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90