930×122 CAPRA 5

extindere

SUNT VARICELE PERICULOASE?

Venele varicoase sunt o problemă des întâlnită, peste 25% dintre femei suferind de această afecţiune. Însă nu trebuie să vă îngrijorați, varicele nu sunt atât de grave, ba chiar pot fi tratate fără prea mult efort.

Citiți și: Oficial! Se întâmplă la Spitalul Județean din Pitești

De la predispoziţia genetică până la locurile de muncă în care suntem nevoiţi să stăm mult în picioare, există nenumărate cauze care pot duce la varice. Ele apar atunci când cursul normal al sângelui este dereglat, presiunea făcând ca venele să se extindă şi să se umfle. Pentru a le preveni trebuie să-ţi păstrezi o greutate normală, să faci exerciţii fizice regulate şi să porţi ciorapi atunci când te deplasezi. Aceştia susţin piciorul şi minimalizează extinderea venelor.

În mod normal organismul uman are mai multe vene decât i-ar fi necesare. Acest lucru înseamnă că atunci când eliminăm o venă deteriorată sângele îşi va găsi alte căi de a ajunge în zonele respective. Cea mai clasică metodă de a trata varicele este cea a smulgerii venelor (stripping), metodă care constă în extirparea venei principale de la picior prin două incizii, la gleznă şi la genunchi. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

Citiți și: Protocol de tratament pentru Covid-19 la copii

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3