Donaris 930 x 122

coronavirus

ULTIMA ORĂ: NOI RESTRICȚII ÎN ROMÂNIA

La sediul Ministerului Afacerilor Interne are loc la această oră o conferință de presă. Participă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, și Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citiți și: Situația epidemiologică din județul Argeș, 27 noiembrie

Raed Arafat a anunțat noi măsuri luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru limitarea răspândirii în România a coronavirusului.

Printre altele, adunările cu mai mult de 100 de persoane (activități culturale, științifice, artistice, sportive, de divertisment, religioase) în spații închise au fost interzise până pe 31 martie 2020.

Citiți și: Argeş: Toate paturile de la ATI ocupate şi pacienţi care aşteaptă

De asemenea, exporturile de medicamente și de materiale medicale folosite pentru combaterea coronavirusului au fost interzise pentru o perioadă de 6 luni.

În plus, firmelor private cu peste 99 de angajați li se recomandă decalarea programului de lucru pentru salariații care folosesc transportul în comun, în perioada 12-31 martie 2020. Trei intervale orare sunt recomandate pentru începerea programului de lucru (o parte dintre angajați să înceapă programul la ora 8, o alta la ora 9 și o alta la ora 10), cu decalarea, pe cale de consecință, și a orelor de finalizare a programului. Pentru instituțiile publice decalarea programului este obligatorie. Măsura este valabilă în București și în toate municipiile reședință de județ.

Comitetul recomandă închiderea tuturor universităților, tot până pe 31 martie 2020, și tot până pe 31 martie muzeele își suspendă activitățile cu publicul.

„Institutul Național de Sănătate Publică a decis extinderea zonelor roșii în nord-estul Franței și regiunea Madrid, precum și zonele galbene la tot ce înseamnă restul localităților din Franța, Germania și Spania. Cei care se vor întoarce (n.r. – în România) din zonele roșii vor fi introduși în carantină. Cei care vor veni din zonele galbene vor fi introduși în izolare voluntară la domiciliu”, a informat Nelu Tătaru.

Declarații de presă susținute de Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru – sediul MAI

Declarații de presă susținute de Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru – sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 11 martie 2020

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441