NOR CURIER 930X122

coronavirus

    (UPDATE) ALȚI 14 ROMÂNI, CU VÂRSTE ÎNTRE 2 ȘI 57 DE ANI, INFECTAȚI CU CORONAVIRUS. DIN CE ZONE SUNT

    (UPDATE ORA 18) Grupul de Comunicare Strategică: „Până astăzi, 18 martie 2020, la ora 18, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

    Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

    De la ultima informare (n.r. – astăzi, ora 10), au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța și câte unul în Maramureș și Dolj.

    Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID – 19 sunt fie contacți ai unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 și 57 de ani.

    Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

    Pe teritoriul României în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

    Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID – 19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

    În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 de teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR). Menționăm că SC Unifarm SA achiziționează și distribuie în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.

    Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 51 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

    De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 de lei unui număr de 120 de persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării”. 

    CELE 260 DE CAZURI CONFIRMATE, PE CATEGORII DE VÂRSTĂ (click pe imagine pentru vizualizare): 

    Grupul de Comunicare Strategică: “Până astăzi, 18 martie 2020, la ora 10, pe teritoriul României au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

    De la ultima informare (n.r. – aseară, ora 18) transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 de noi cazuri de îmbolnăvire.

    De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv 19 au fost declarate vindecate și externate.

    Pe teritoriul României în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”.

    Cele 29 de noi cazuri s-au înregistrat după cum urmează: 12 în Bucureşti, 7 în Iaşi, 3 în Ilfov, 2 în Hunedoara și câte 1 în Alba, Bihor, Maramureş, Olt și Suceava.

    Vârstele noilor infectați sunt între 1 și 72 de ani.

    Sunt atât contacți ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în țări ca Italia sau Spania sau în Marea Britanie.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90