EcoMoto 930×122

coronavirus

    UPDATE/ARGEȘ: CREȘTE NUMĂRUL PERSOANELOR AUTOIZOLATE LA DOMICILIU

    (UPDATE ORA 19) Pe raza județului Argeș numărul persoanelor aflate în carantină a rămas 80. În schimb, numărul persoanelor izolate a crescut la 1.107, potrivit Instituției Prefectului. 

    Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

    În județul Argeș astăzi, 18 martie 2020, la ora 9, erau izolate 919 persoane (917 la domiciliu și 2 în spital) ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, informează Instituția Prefectului – Județul Argeș, care citează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

    Asta în condițiile în care în urmă cu 24 de ore numărul lor era de 590.

    Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

    Alte 80 de persoane se află în procedura obligatorie de carantină instituționalizată, potrivit sursei citate. Este vorba despre argeșeni veniți din Italia, aduși de la graniță în județ sub escortă. Toți cei 80 sunt carantinați în centrul din Pitești.

    Argeșul nu are nicio persoană infectată cu noul coronavirus, anunță Instituția Prefectului.

    Conform sursei citate, de la declanșarea crizei sanitare, în județul Argeș au ieșit din carantină 13 persoane, iar alte 295 au ieșit din izolare (dintre care 5 erau internate în spital) după cele 14 zile obligatorii de carantină și, respectiv, izolare.

    Tot potrivit situației oficiale prezentată de DSP Argeș și citată de Instituția Prefectului, în această dimineață în centrele de carantină din județul Argeș erau ocupate 80 de paturi dintr-un total de 272 (192 erau neocupate și disponibile).

    În carantină intră românii reveniți în țară din zonele roșii (click pe imagine pentru vizualizare):

    În autoizolare la domiciliu intră cetățenii care au fost contacți direcți ai unor persoane confirmate cu coronavirus și românii reveniți în țară din zonele galbene (din țări în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare) (click pe imagine pentru vizualizare):

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90