NOR CURIER 930X122

coronavirus

(UPDATE) ARGEȘ: PACIENT INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS, VINDECAT

(UPDATE ORA 15:10) „Argeșeanul vindecat are 47 de ani. Era fără antecedente medicale și a stat internat în spital 10 zile, între 20 și 30 martie 2020. Acesta a venit din Italia pe 18 martie”, comunică, în sfârșit, Instituția Prefectului – Județul Argeș. 

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

(UPDATE ORA 14:40) Am întrebat Instituția Prefectului – Județul Argeș dacă ne poate furniza informații suplimentare. De mai bine de o oră și jumătate, de când am adresat întrebarea, Instituția Prefectului – Județul Argeș nu ne-a oferit niciun răspuns. 

Lipsa de reacție a Instituției Prefectului este cel puțin surprinzătoare având în vedere că vorbim despre un pacient vindecat. Cu alte cuvinte, despre un caz a cărui mediatizare poate avea efecte benefice asupra stării de spirit a populației. 

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Grupul de Comunicare Strategică anunță că printre cele 220 de persoane din România infectate cu noul coronavirus și vindecate până la această oră se numără și un caz înregistrat în județul Argeș. Sursa citată nu oferă amănunte.

„(…) Până astăzi, 31 martie 2020 (n.r. – ora 13), pe teritoriul României au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate și externate (81 în București, 55 în Timiș, 20 în Iași, 16 în Caraș-Severin, 11 în Constanța, 10 în Prahova, 7 în Dolj, 5 în Brașov, 4 în Cluj, 4 în Galați, 2 în Bihor, 1 în Brăila, 1 în Mureș, 1 în Neamț, 1 în Alba, 1 în Argeș).

Totodată, până acum 69 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 293 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară.

Pe teritoriul României în carantină instituționalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 24.654 de teste (…)”. (Sublinierea aparține redacției) (Foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90