NOR CURIER 930X122

fumat

ZECI DE PITEȘTENI ȘI-AU TESTAT PLĂMÂNII

Universitatea Pitești găzduiește în aceste zile conferința cu participare internațională “De la empatie la malpraxis”. Conferința, care se desfășoară sub egida “Universități libere de fumat”, este organizată de Societatea Română de Pneumologie-Secțiunea Tabacologie și de Universitatea Pitești, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș. Evenimentul își propune să deschidă un dialog interdisciplinar între specialiștii care concură la asigurarea calității actului medical: doctori, juriști, reprezentanți ai industriei farmaceutice și ai companiilor de asigurări și finanțatori ai sistemului sanitar.

Citiți și: Țigările electronice, interzise în toate spațiile publice închise! Sancțiuni record

Poate cel mai interesant punct de pe ordinea de zi a conferinței a fost acțiunea de testare gratuită pentru evaluarea efectului fumatului asupra organismului, cu spirometre și dispozitive Smokerlyzer. Zeci de piteșteni fumători sau nu și-au testat plămânii, curioși să vadă dacă prezintă simptomele vreunei boli pulmonare.

„Am făcut o investigaţie de screening ca să vedem dacă cei testați au sau nu probleme pulmonare. În general, nu facem o consultaţie pe spirometrie. Trimitem pacientul la un medic de specialitate, care îl vede ulterior dacă nouă ni s-a părut ceva în neregulă. Medicul trebuie să stea de vorbă cu pacientul minimum 25 de minute ca să îi afle toată patologia și medicaţia. Sfatul nostru este simplu: renunţaţi la fumat!”, a declarat pentru ePitești dr. Ioana Munteanu, preşedinta Secţiunii Tabacologie a Societății Române de Pneumologie.

Citiți și: Fumatul interzis în apropierea școlilor și a stațiilor. Amenzi pentru aruncarea chiștoacelor

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3