930 x122 grota rece

arge;

SCANDALUL „BRĂDET” – NOI PROBE

Prefectul Cristian Soare a anunţat astăzi că mâine, 9 martie, vor fi prelevate noi probe din apa folosită în fabrica „Lactate Brădet” din Argeş pentru a se constata dacă apa este contaminată cu bacteria E.coli. Probele vor fi prelevate de această dată de Garda de Mediu şi Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea. Vorbim, practic, despre o verificare suplimentară. Primele probe de apă au fost prelevate anterior de Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, iar rezultatele au arătat că nu era infestată.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

Soare a adăugat că până acum toate probele, cu excepţia celei prelevate din magazinul din Pitești în care a fost găsit lotul de 25 de kilograme de brânză vrac de vacă produsă la „Lactate Brădet”, au ieşit negative, și că nu se poate face nicio legătură între criza bebeluşilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic şi fabrica din județul Argeș.

„La Spitalul „Marie Curie” din București mai sunt internaţi 3 bebeluşi din Argeş cu sindrom hemolitic uremic, dintre care doar unul, cel din Mioveni, mai este pe dializă. Starea lor este bună şi informaţiile pe care le am arată că aceştia vor fi externaţi în cursul acestei săptămâni.”, a mai informat prefectul.

Citiți și: Ce vor găsi piteștenii într-o piață. Surpriză totală!

Cristian Soare a adăugat că îşi menţine punctul de vedere conform căruia Sorina Honţaru ar trebui să îşi dea demisia din fruntea Direcției de Sănătate Publică Argeș pentru modul în care a gestionat criza bebeluşilor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA