930×122 CAPRA 5

finantare

Școli din Argeș, finanțare de 200.000 € pentru reducerea abandonului școlar

Mai multe școli din Argeș ar putea primi finanțare de pană la 200.000 de euro din partea Ministerului Educației pentru reducerea abandonului școlar.

Citiți și: Oferta de la Dedeman pentru oameni, de nerefuzat!

Această finanțare se acordă prin PNRR.

2.500 de școli din 3.325, cu risc mare de abandon școlar vor fi selectate. Printre aceste școli se numără și zeci de unități de învățământ din județul Argeș.

Citiți și: Finanțare de 70.000 de euro pentru o categorie de români

Cele mai multe sunt din mediul rural, însă pe această listă întâlnim și câteva școli din mediul urban, din Ștefănești (Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Ștefănești, Școala Gimnazială ”Vintilă Brătianu” Ștefănești), Câmpulung (Școala Gimnazială ”C.D. Aricescu” Câmpulung, Liceul Cu Program Sportiv Câmpulung, Școala Gimnazială ”Theodor Aman” Câmpulung, Școala Gimnazială ”Nanu Muscel” Câmpulung), Mioveni (Școala Gimnazială Nr.1 Mioveni, Școala Gimnazială ”George Topîrceanu” Mioveni), Costești (Școala Gimnazială Nr.1 Costești) și Pitești (Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” Pitești, Școala Gimnazială ”Negru Vodă” Pitești, Școala Gimnazială ”Nicolae Simonide” Pitești, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Pitești, Școala Gimnazială ”Tudor Mușatescu” Pitești).

 

Aceste unități de învățământ au fost identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE).

Pe 30 decembrie a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru lansarea acestui program numit Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Până la finalul lunii martie 2022, primele 750 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare.

PRECIZĂRI ALE MINISTRULUI EDUCAȚIEI

„Hotărârea de Guvern adoptată astăzi vizează un obiectiv major al proiectului „România Educată” – reducerea abandonului școlar. În condițiile în care România și-a propus, pentru anul 2020, atingerea unui prag maxim de 11,3% abandon școlar, prag pe care, din păcate, nu l-a atins pentru că rata de părăsire a școlii în 2020 a fost de 15,6%. (…)

Programul asigură câte 200.000 de euro pentru fiecare din aceste școli, precizez că este vorba de școli cu număr redus de elevi, din mediul rural, acolo unde rata de abandon școlar pentru 2020 a fost de 26%. Drept urmare, trei sferturi din aceste școli sunt din mediul rural, ele vor beneficia de prioritate în acordarea acestor granturi.

Este vorba de intervenții nu numai din perspectiva acțiunilor remediale, din perspectiva oferirii unor oportunități care ar fi în premieră pentru școlile din mediul rural. Este vorba de acces prin platforme online la predarea făcută de cei mai buni profesori din România. Se pot acorda și forme de sprijin material, material sportiv, echipamente IT, lucruri care le lipsesc elevilor din mediul rural și care ar putea să-i determine să nu părăsească școala.”

Foto principal: descriptiv

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3