New Profesional Consult 930 x 122

bnr

BANI LEI

Se schimbă banii în România! Se renunță la bancnote

Banii din România se vor schimba dacă actualul program derulat de BNR va fi implementat.

Citiți și: Salarii mai mari! Decizie crucială pentru 2024

Banca Națională a României derulează în prezent un program pilot care ar putea duce la dispariția banilor așa cum îi știm și la implementarea leului digital.

În cadrul conferinței Banking 4.0 se arată șansele pe care le oferă blockchain în economia web 3.0, atât în cazul băncilor cât și a cetățenilor în ceea ce privește serviciile financiare și de plăți.

Citiți și: BNR face anunțul finalului de săptămână pentru românii cu credite la bancă

La conferință se vor prezenta proiecte ce au la bază tehnologia blockchain.

În medie 69% dintre consumatori, atât din România cât şi din ţările din regiune, şi-ar dori să poată transforma criptomonedele în cash la orice ATM, potrivit unei cercetări de piaţă realizate de iSenseSolutions la solicitarea NOCASH.

Principala platformă de investiţii în criptomonede folosită de consumatorii români şi croaţi este Revolut (România – 44%, Croaţia – 42%), în timp ce celelalte ţări din regiune preferă să investească prin platforme specializate, precum Crypto.com (Albania – 42%; Bulgaria – 46%) şi Binance (Serbia- 38%, Slovenia – 32%).

De asemenea, spre deosebire de celelalte ţări din regiune, în România, YouTube-ul este principalul canal de informare (49%) în ceea ce priveste criptomonedele, după care urmează bloguri/ forumuri (45%) şi reţelele sociale (37%).

Sursă: Romania TV

Foto descriptiv: Playtech.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

29 de comentarii

  • Mihai spune:

    Asta a mai ramas sa ne mai ia si suntem sclavi in devenire la …

  • Giovanni spune:

    Sunteți normali,o să fie păcăliți,nu fac americani,germani, francezii, englezii, și reușim noi, păcăliți am fost,și vom fi

  • Marcel spune:

    Asta inseamna control total si vai si amar! Astia- s nebuni turbati! Sa- si schimbe tara, daca nu le mai convine aici! Poporul nu a fost intrebat, poporul nu vrea schimbari turbate de bani Sper sa nu fie surzi psihopatii acestei lumi!

  • Maria spune:

    Curat nebuni de legat..,se gândesc cu fundul sa ne distruge complet.., sa-i i-a dracu cu el in iad.

  • Ioan spune:

    Sper ca românul sā se trezeascā! Vā imaginati cum se va proceda cu spaga la politicieni, RAR, politie, spitale, etc? Si apoi bunica mea nu vrea nici in ruptul capului Revolut sau chestii de genul āsta…ce-o sā mai inventeze ?

  • Mona spune:

    Mergeți naibi cu crptomonedele voastre .De ce nu întrebați poporul ? Numai rău faceți țării .

  • Violeta Muziciuc spune:

    Nu mă mai mira nimic și este de așteptat omenirea va merge din rău în mai rău își vor da sufletul de groaza în curând nu vor mai exista mici și mari bogați și săraci nu vor mai putea vinde cumpără a numai putea face nimic fara însemnul anticristului vrem nu vrem Biblia se împlinește

  • Violeta Muziciuc spune:

    Nu mă mai mira nimic și este de așteptat omenirea va merge din rău în mai rău, își vor da sufletul de groaza, în curând nu vor mai exista banii,mici și mari bogați și săraci nu vor mai putea vinde, cumpără, a numai putea face nimic fara însemnul anticristului, vrem nu vrem Biblia se împlinește .

  • Jar spune:

    Cand incep sa gandeasca prosti asa iese legi peste legi etc ne conduc tampiti cu idei sclipitoare Romania trezesrsste!

  • Vali spune:

    Dece să schimbi ceva care este fizic cu ceva care este virtual? A ajuns Isărescu un expert în criptomonede ? Habar are ce sunt alea și vorbește despre monede digitale , și în final câți români sunt experți în segmentul digital ? Numai niște idioți pot gândi și lăsa niște oameni sa moara de foame . Nu ne interesează ce vor vecinii noștri iar despre canalele respective de ” informare ” sunt semne de întrebare, dacă Bulgarii vor să-și schimbe banii și în ” pietre ” nu-i problema Statului român , mai cu seama a ta Isărescule care cred că ar trebui sa dispari de la BNR .

  • Ioan spune:

    Romania,este un popor pe care ne conduc cei din UE cum vor ei.Dragi Români trebuie sa se împlinească Sfânta Carte Biblia.Bani fizici vor dispărea de pe tot pământul,in scurta vreme.Va veni cipul și parola anticristului,nimeni nu va putea cumpăra s-au vinde fara semnul fiarei.Mari necazuri vin în curând,va fi îngrozitor.Nu știți că mugur Isărescu este mare mason?Vor să facă o singura moneda digitala pe tot pământul,o singura religie,un singur guvern condus de anticrist.Va fi vai,vai,vai de întreaga omenire.Va veni necazul cel mare,cum nu a mai fost niciodată.

  • Ion spune:

    Parca este citat din mesajul Domnului Hristos … banul nu va mai fi așa cum îl știm.

    Controlul umanității prin tehnologie și controlul populației prin știință greșită.

    Sf. Iosif transmitea că vor fi alte pandemii … boli de piele.

    Alimente neperisabile, apa, combustibili și foarte multă credință să aveți pentru fiecare membru de familie.

    Uleiul de Vinerea Mare, Uleiul Bunului Samaritean, Uleiul Arh. Mihail, Uleiul Sf. Iosif, Uleiul Arh. Rafael, ulei sau crema de galbenele pentru bolile de piele, toate acestea sunt recomandate domnul Hristos prin Maica Sa

  • Mihai spune:

    O sa se ajunga sa facem troc ca pe timpuri.🙂

  • Ion spune:

    Isarescule nu iti este rușine mai masonule…? Puți de bogat ce ești tu și ai tai și îți bese mintea numai la lucruri care ne dau de furca noua oamenilor se rand…
    Ar trebui sa te lupți pentru oameni de rand în perioada asta grea sa plătească mai puțin pe alimentele de baza, combustibil și energie… Te doare-n basca ta de mason de Romani și România… Ungurul poate sa tina la un preț acceptabil pentru populație toate produsele de baza, combustibili, energie și altele la fel și Bulgaru dar voi ce faceți mai smecherilor în afara de a va îmbogății continuu?
    Trebuia sa pleci de mult din BNR și sa lași locul unuia mai tânăr dar la fel cum se întâmplă în toată România asa e și la voi… Cum sa plece unul ca tine dintr-un loc unde este cald, bine și plin de bani.
    Sa va fi-e rușine la toți ăștia care a-ți condus tara asta în ultimi 30 de ani spre pierzanie și faliment.

  • Doina spune:

    De ce oare vrea domnul Isărescu să trecem la leul digital ,,,,,la Euro când se trece domnule Isărescu????? aveam toate facturile calculate în euro nu în leul digital ,,,,ce fac cei care nu au calculator ,,,

  • Chris spune:

    Într-adevăr prin 2130 s-ar putea implementa așa ceva…

  • Cipri spune:

    Habotnicilor, mai ușor cu Apocalipsa….nu mai repetați ce auziți de la manipulatorii ipocriți puși să vă fure banii și să vă întoarcă împotriva progresului. Pământul se învârte în jurul soarelui !!! A trebuit să ucidă un om că sa acopere asta. Ne țin în ignoranță. Plus că nu vom apuca multi dintre noi leul digital. Amin !

  • Paul D. spune:

    Asta-i NOUA ORDINE MONDIALĂ !!!!! Se precipită totul, în ultimul timp !!!

  • Niculae Neagu spune:

    Lumeeee țara arde și baba se piaptănă

  • Ann Valerie spune:

    Și de ce nu trebuie să se dea dreptul de vot, dacă suntem de acord cu statisticile lor?
    Acea bancă REVOLUT sunt hacker la care se ocupă și cu furturi din conturile din Grecia printr-un simplu mail…
    Deci nu mai folosiți transferuri electronice ptr orice români.

  • Ann Valerie spune:

    😔

  • Ann Valerie spune:

    😔😔

  • SORIN spune:

    De ce așteaptă acest popor să și bată joc de noi toți acești pensionari senili?? Dacă nu luăm atitudine ,o să ajungem sclavi în țara noastră România.Pacat de copiii românilor .Unde ești tu Țepeș doamne????

  • Florescu spune:

    În condițiile în care guvernarea va fi PNL-PSD,va fi vai și amar de tarisoara noastră.Se preconizează ca la alegerile din 2024,cele două partide să candideze separat,apoi să facă coaliție ca și acum.Priviti cât de schimbat este Ciolacu,falsul Budai,care minte de rupe.La întrebarea sfârșitul anului inflația va fi aprox.18%,se vor indexa pensiile cu 18%,dansul a evitat răspunsul invocând directive UE,uitând de CONSTITUTIE.LUMANARARU,DINU PPATURICA,etc…..

  • Maria spune:

    Este absurd!!!trebuie intotdeauna sa existe 2 optiuni!macar!Pai si daca va fi o pana de curent,net ce se va intampla???Eu am patit la banca,nu puteam sa scot ca nu era net!Noroc ca ,,aveam la soseta”
    Sa se supuna la vot sa aleaga majoritatea!!!

  • Simo spune:

    Rusine acestui Guver se găsesc doar la ei.. Dar va veni o zi când veți plăti tot,, nimic nu se ascunde sub soare..

  • Raul spune:

    Bai e o idee buna pentru viitor,dar voi sunteți bătrâni comuniști înapoiați,lăsați dreq loc la tineret și întrați în sicriu

  • Nica Toni spune:

    Fosila de Isarescu ar trebui demisa si trimisa intr-o gaura si uitata acolo.
    Pai bine ma, pana acum valoarea leului a fost influentata in mare parte de dolar si euro.
    Nu cum ar trebui de obicei, de economia interna.
    Acum o sa „oscileze” dar mereu in jos, influentata fiind de tranzactiile crypto.
    Va dati seama ca nu mai punem bani „la saltea” pentru zile negre?
    S-a dus dracu tara asta, de parca vor sa ne extermine.
    Mai bine ar incerca cu otrava, ca suntem multi si… (*p).

  • Nica Toni spune:

    Ai vrut bagata in seama si ai reusit.
    Eu folosesc Revolut de cativa ani cu mare incredere.
    Nu mi-a lipsit nici macar un cent in toti anii astia.
    Ca ai auzit dumneata ca se fura bani e altceva.
    Auzi… cu un mail🤔.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA