New Profesional Consult 930 x 122

bnr

BANI LEI

Se schimbă banii în România! Se renunță la bancnote

Banii din România se vor schimba dacă actualul program derulat de BNR va fi implementat.

Citiți și: Oficial! Apar noi monede!

Banca Națională a României derulează în prezent un program pilot care ar putea duce la dispariția banilor așa cum îi știm și la implementarea leului digital.

În cadrul conferinței Banking 4.0 se arată șansele pe care le oferă blockchain în economia web 3.0, atât în cazul băncilor cât și a cetățenilor în ceea ce privește serviciile financiare și de plăți.

Citiți și: BNR face anunțul zilei cu privire la ratele românilor

La conferință se vor prezenta proiecte ce au la bază tehnologia blockchain.

În medie 69% dintre consumatori, atât din România cât şi din ţările din regiune, şi-ar dori să poată transforma criptomonedele în cash la orice ATM, potrivit unei cercetări de piaţă realizate de iSenseSolutions la solicitarea NOCASH.

Principala platformă de investiţii în criptomonede folosită de consumatorii români şi croaţi este Revolut (România – 44%, Croaţia – 42%), în timp ce celelalte ţări din regiune preferă să investească prin platforme specializate, precum Crypto.com (Albania – 42%; Bulgaria – 46%) şi Binance (Serbia- 38%, Slovenia – 32%).

De asemenea, spre deosebire de celelalte ţări din regiune, în România, YouTube-ul este principalul canal de informare (49%) în ceea ce priveste criptomonedele, după care urmează bloguri/ forumuri (45%) şi reţelele sociale (37%).

Sursă: Romania TV

Foto descriptiv: Playtech.ro

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3