New Profesional Consult 930 x 122

DRPCIV

Se schimbă locația pentru înscrierea mașinilor în circulație

Conform e-juridic.ro, înmatriculări auto nu se vor mai face la DRPCIV, ci ar urma să se facă la RAR. Mai mult decât atât, instituția va fi autorizată să procedeze și la radierea sau eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe.

Citiți și: Polițiștii din Pitești au pus tunurile pe „șmecherii” cu mașini tunate

Potrivit actului normativ, activitățile de înmatriculare vor fi transferate către RAR, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor publicării prezentei legi, dar nu mai devreme de 6 luni de la publicarea acesteia.

Șoferii vor scăpa astfel de multele ore de stat în picioare în fața sediului, unde tot timpul aglomerația este iminentă și cozile sunt interminabile.

Citiți și: Mii de rable pe drumuri! RAR-ul nu a avut milă!

RAR efectuează activitatea de înmatriculare sau radiere a vehiculelor, de eliberare și evidență a certificatelor de înmatriculare și a plăcilor cu numere de înmatriculare a vehiculelor, precum și de eliberare și evidență a autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor, prin reprezentantele sale teritoriale.

Proiectul a fost deja semnat de parlamentari, iar șansele să treacă de Legislativ sunt mari. Așadar, dezbaterile ar trebui să se finalizeze destul de repede, iar actul să se aplice de la 1 ianuarie 2022.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90