NOR CURIER 930X122

autorizaţie

Se va putea construi și fără autorizație!

Se va putea construi și fără autorizație!

Citiți și: Argeș. Mișcări pe piața construcțiilor!

A fost aprobat un proiect de lege prin care va fi reglementat domeniul construcțiilor.

Este vorba despre Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor și reunește prevederile din trei legi anterioare.

Citiți și: Argeș. Vești proaste de pe piața imobiliară!

Iată câteva noutăți din acest nou Cod, conform dcnews.ro:

– dacă locuiești la bloc, poți să închizi balconul fără autorizație din partea primăriei, fiind suficient să notifici primăria în acest sens.

– dacă locuiești la casă, vei putea construi garaje, pergole, terase acoperite sau bucătării de vară fără autorizație, de asemenea o simplă notificare a primăriei urmând a fi suficientă.

– dacă stai în mediul rural, poți construi chiar o casă fără autorizație, cu condiția ca locuința să aibă doar parter și o suprafață maximă de 150 de metri pătrați.

În acest ultim caz, nu este clar dacă va exista un control propriu-zis din partea autorităților locale pentru a verifica dacă locuința construită se încadrează său depășește pragul de 150 de metri pătrați.

Detalii, AICI

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Daniel spune:

    Perfect, se face dreptate, trebuia până acum proiect si pentru un coteț…
    Asta ca sa aibă bugetarii de lucru, sa-si justifice locurile de serviciu, nu de muncă…

  • Viorel Gancea ARN Arges spune:

    Este binevenita procedura relax a constructiilor de talie redusa, intrucat birocratia, costurile si alergatura efectiva de avize obosea beneficiarul inainte de a se bucura de macar cateva ziduri ridicate.
    Si asa, oricum sunt preturile destul de acide la materiale de constructii, mai ales la cele de amenajari interioare.

  • InstaPress spune:

    Foarte interesant! Acest nou Cod a adus numeroase facilitati pentru constructii fara autorizatie, care ne vor permite sa ne reinventam fara prea multa birocratie. Este, cu siguranta, o diferenta considerabila fata de sistemul vechi, si asta va oferii revnoita Apartamentelor, casei in care traim sau tarabelor din mediul rural. Acest lucru ne va ajuta sa ne facem viata mai buna, mai frumoasa si, mai ales, mai simpla.

  • Șerban spune:

    Joc legislativ tip alba-neagra. Oare exista cazuri de persoane care au avut autorizație ca să-și închidă balconul, pana în prezent? Oare, se pot construi și balcoane la parter, fără autorizație?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90