930×122 CAPRA 5

    campania crucea-rosie

    Alimente gratis pentru sute de nevoiasi

    Pitesti. 28 octombrie 2009. Crucea Rosie.
    Incepe distributia bunurilor si alimentelor din programul Banca de Alimente. Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii ori sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele nevoiease din tara, fiind implementat in 13 localitati: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Suceava. De la inceperea acestui program si pana in prezent, in orasul Pitesti, sute de persoane generoase au raspuns initiativei cumparand si donand alimente.
    Astfel, joi, 29 octombrie a.c., ora 09.30, din parcarea Consiliului Judetean Arges, voluntarii Crucii Rosii Romane, Filiala Arges, vor pleca cu aceste pachete la beneficiari. Distributia alimentelor se face pe baza anchetelor sociale efectuate de catre filiala de Cruce Rosie. „Este o initiativa nobila care se bazeaza pe spiritul de solaridate al romanilor fată de semenii lor, care nu-si pot asigura singuri hrana, aflandu-se la limita subzistentei. Proiectul Banca de Alimente ofera ocazia de a se implica direct, alaturi de Crucea Rosie, tuturor celor care doresc alinarea suferintei persoanelor vulnerabile. Va invit sa fiti alaturi de noi, in aceasta campanie umanitara si sa-i ajutam pe cei de langa noi, pe cei care au nevoie de sprijinul nostru”, a precizat Constantin Nicolescu, preşedintele Crucii Rosii Romane, Filiala Arges.
    Pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.
    Beneficiarii (persoanele vulnerabile) vor fi identificati si inclusi in proiect pe baza de ancheta sociala.Vor fi selectati prioritar, cei care intrunesc cumulativ, mai multe critetrii de vulnerabilitate.Criteriile dupa care vor fi alesi beneficiarii: persoane fara venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu multi copii (mai mult de doi), familii monoparentale, copii lasati in grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire sociala, persoane varstnice, persoane cu handicap, persoane cu boli cronice, persoane fara adapost, persoane apartinand unor minoritati, posibile victime ale discriminarii, persoane aflate in situatii de criza (deces in familie, pierderea locuintei, pierderea locului de munca, pierderea sanatatii – accident). Distributia alimentelor se va face pe baza evaluarilor efectuate la domiciliul beneficiarilor (anchete sociale) de catre filiala Cruce Rosie si/sau de catre DGASPC.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3