NOR CURIER 930X122

carburanti

primarul de la poiana lacului

Argeș. Cheltuieli faraonice în pandemie la Primăria Poiana Lacului. Denunț la DNA!

Consilierul local Cristian Necula (USR) din comuna argeșeană Poiana Lacului a făcut denunț la DNA după ce a descoperit că în anul 2020, an de pandemie, activitatea microbuzelor şcolare din curtea Primăriei a fost aceeaşi ca şi în anul 2019.

Citiți și: Carambol lângă Pitești. O fetiță de 6 ani, dusă la spital

Mai mult decât atât, conform facturilor avizate de primarul Ion Dumitrache – PNL (foto), cele trei microbuze parcurg zilnic în jur de 750 de kilometri, deşi comuna are doar 54 de kilometri de drumuri, informează cotidianul Libertatea.

Citiți și: Surpriză la stațiile de carburanți!

Comuna Poiana Lacului, formată din 13 sate şi cu o populaţie de aproximativ 6.700 de locuitori, are patru şcoli gimnaziale şi patru grădiniţe.

În parcul auto al administraţiei locale, se află două microbuze şcolare Fiat Ducato, consum 12 litri la 100 de kilometri, un microbuz şcolar Opel Cibro, consum 12 litri la 100 de kilometri, un autoturism Dacia Duster, consum mediu de 5,5 litri la 100 de kilometri.

Pe lângă aceste vehicule, Primăria Poiana Lacului deţine şi două generatoare, o pompă de apă, o maşină de tuns iarba, un tractoraş de tuns iarba, o motocositoare şi un atomizor.

CHELTUIELILE PENTRU COMBUSTIBIL ÎN ANUL 2019

Potrivit facturilor emise de Primărie, în anul 2019, cheltuielile totale pentru combustibili au fost de aproximativ 210.790 de lei, din care 186.790 de lei au reprezentat cheltuielile pentru combustibilii folosiţi de microbuzele şcolare.

CHELTUIELILE PENTRU COMBUSTIBIL ÎN ANUL 2020, AN PANDEMIC

În anul următor, 2020, Primăria Poiana Lacului a dat în total 182.790 de lei pe combustibili, din care 154.950 de lei au reprezentat cheltuielile pentru combustibilii folosiţi de microbuzele şcolare.

855 de litri de carburant sunt necesari pentru ca un microbuz şcolar Fiat Ducato să ajungă din Poiana Lacului la Beijing, aflate la o distanţă de 7.127 de kilometri. Asta presupune un cost de 4.620 de lei, la preţurile carburanţilor din 2020.

COMBUSTIBIL CÂT PENTRU 20 DE DRUMURI POIANA LACULUI – BEIJING

Cu combustibili în valoare de 182.789 de lei, cât a cumpărat comuna argeşeană în 2020, puteau fi făcute 20 de drumuri dus-întors Poiana Lacului – Beijing. Putea fi înconjurat Pământul pe la Ecuator de 7 ori.

Cristian Nicula a decis să verifice cheltuielile comunei pentru combustibili după ce s-a întâlnit cu primarul Ion Dumitrache, seara târziu, într-o benzinărie din satul Poiana Lacului.

CONSILIERUL LOCAL, ACUZAȚII DURE – PRIMARUL UMPLEA BIDOANELE CU BENZINĂ ȘI LE DUCEA ACASĂ

„Primarul umplea bidoane cu benzină şi le depunea la el în portbagaj. Benzinăria respectivă, punct de lucru al firmei Nicol Asist Logistic SRL din Piteşti, are contract de furnizare carburanţi cu primăria”, susține consilierul local.

Pe baza acestor date, Cristian Nicula a depus un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru delapidare şi fals în acte.

„Toate aceste alimentări se făceau la ore târzii, pentru a nu fi observate de cetăţeni. Toate recipientele au fost descărcate în curtea proprietăţii deţinute de Dumitrache Ion. Precizez că familia acestuia deţine în arendă şi în proprietate peste 100 de hectare de teren agricol, motorina fiind destinată efectuării lucrărilor agricole direct cu utilaje proprii, fie prin intermediari”, arată consilierul în denunț.

Mai multe detalii pe marginea acestui subiect puteți afla AICI

Sură: Libertatea

Foto: Libertatea

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Mihailescu Silviu spune:

    Hoțul strigă ” hoții!”. A verificat cineva de la ANI incompatibilitatea acestui Cristian Nicula? Ați avea mari surprize cu acest patron de amanet, care este de fapt un cămătar mascat in bun samaritean. Este chiar hilar acest articol.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90