New Profesional Consult 930 x 122

    Directorul- popa al Centrului de primire Pitesti, acuzat ca a violat doua adolescente

    mm Pitesti. 22 octombrie 2009. Asistanta Sociala Arges.
    Politia a declansat o ancheta in cazul sefului unui centru pentru copii abuzati din Pitesti care este acuzat ca a violat doua adolescente in varsta de 14 ani internate acolo, iar conducerea Directiei de Asistenta Sociala Arges a anuntat ca directorul respectiv a fost schimbat din functie. Emil Constantinescu, directorul Centrului de Evaluare si Primire in Regim de Urgenta din Pitesti, care este si preot, este acuzat de doua minore aflate in plasament ca a intretinut raporturi sexuale cu ele, in acest caz fiind in curs atat o ancheta administrativa, cat si una penala.
    Potrivit directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges, Adrian Macovei, incidentul, in care au fost implicate doua minore, ambele in varsta de 14 ani, a fost raportat in seara zilei de 15 octombrie, iar in 16 octombrie a fost luata masura schimbarii din functie a directorului. „seful centrului de minori a fost imediat suspendat din functie si transferat la un centru de adulti din Pitesti, pe un post de executie, pana la finalizarea anchetei administrative. Totodata, a fost sesizata si Politia,” a declarat, joi, Adrian Macovei. Reprezentantii Politiei Judetene Arges au inceput cercetari pentru infractiunea de raporturi sexuale cu un minor. „in paralel cu ancheta administrativa efectuata de o comisie din cadrul DGASPC, noi am demarat ancheta penala. in data de 16 octombrie a fost depusa o plangere penala la Sectia 5 Politie din Pitesti privind savarsirea infractiunii de raporturi sexuale cu un minor. in prezent se fac cercetari, cazul fiind preluat de Serviciul de Investigatii Criminale”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, subinspector Robert Radu.
    Radu a mai spus ca, daca va fi gasit vinovat, fostul director, in varsta de 39 de ani, risca intre 5 si 18 ani de inchisoare. La Centrul de Evaluare si Primire in Regim de Urgenta din Pitesti sunt primiti copii abuzati si neglijati, capacitatea unitatii fiind de 12 locuri.
    Sursa: MEDIAFAX

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3