New Profesional Consult 930 x 122

locuitor

DOUĂ SATE DIN ARGEŞ AU CÂTE UN SINGUR LOCUITOR FIECARE!

Depopularea şi îmbătrânirea sunt două fenomene cu care comunele din Argeş se confruntă de ceva vreme. În comuna argeşeană Valea Iaşului sunt două sate, de exemplu, care nu au decât câte un locuitor fiecare.

Citiți și: Argeș. Accident frontal, grav!

În satul Bădila locuieşte doar Gheorghe Toader de 41 de ani, iar în satul Ruginoasa trăieşte singur Petre Popa, de 62 de ani.

În comuna care numără nouă sate mai este o problemă generată de apropierea de municipiul Curtea de Argeş: 70% dintre şcolarii şi preşcolarii localităţii au migrat la şcolile şi grădiniţele din oraş în detrimentul celor din comună.

Citiți și: UPDATE: IMPACT VIOLENT. O FEMEIE A MURIT

„Este foarte greu să îi aduci înapoi. Cu toate acestea, noi suntem aproape să dăm în folosinţă două noi grădiniţe.”, a spus primarul din Valea Iaşului, Nicolae Barbu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90