930 x122 grota rece

andreea

EDUCATOARE ȘI ACTIVISTĂ PENTRU DREPTURILE ANIMALELOR!

Andreea are 24 de ani. Este originară din comuna argeșeană Stâlpeni, iar de 3 ani încoace lucrează ca educatoare în Bucureşti, fiind și o bună cunoscătoare a limbii engleze. Pentru că este o mare iubitoare de animale, îi ajută din septembrie anul trecut pe cei care se ocupă de un adăpost pentru câinii fără stăpân situat în apropierea Capitalei.

Citiți și: Noi reguli pentru proprietarii de câini!

„M-am dus la proteste, am fost la toate!”

„Evenimentul declanşator, ca să îi zic aşa, a fost întâmplarea cu băieţelul ucis. Am aflat atunci că vor să voteze legea uciderii câinilor maidanezi. M-am dus la proteste, am fost la toate! Erau acolo și voluntari de la o asociaţie pentru protecţia animalelor. L-am întrebat pe unul dintre ei ce face mai exact şi cum aş putea să devin şi eu voluntar. Acum le semnalez când sunt cazuri deosebite și îi ajut cu pagina lor de Facebook și cu traducerile. În limita posibilităţilor, cu ajutorul unei prietene care are maşină, am dus și câini la veterinar. De asemenea, am cumpărat mâncare pentru nişte căţei care erau abandonați pe câmp!”, ne povestește Andreea.

Citiți și: Asigurare obligatorie pentru câini

„Primesc link-uri de la paginile pe care trebuie să le traduc şi le trimit cât mai repede. Mi-a fost puţin greu când aveam şi masterul în paralel, dar mi-am făcut timp câteva ore pe săptămână. Îmi pare rău că nu pot face mai multe din lipsă de timp şi de bani! Mi-ar fi plăcut să mă duc mai des, dar e imposibil!”, spune educatoarea. În adăpostul despre care ne spune ea sunt circa 300 de câini, dar şi 50 de pisici.

Am văzut multe cazuri de câini traumatizaţi de oameni”

Andreea se declară șocată de felul în care unii oameni se comportă cu animalele: “Am văzut multe cazuri de câini traumatizaţi de oameni. Nu credeam că există indivizi care ar putea să chinuiască animalele în halul ăsta! Sunt tot mai dese situațiile cu animale mutilate. Există oameni sadici! Câinele nu îi face nimic, dar omul îi dă în cap cu sapa, cu bâta! Dacă intri într-un adăpost o să ai apoi coşmaruri cu căţei care te imploră din priviri să îi scoţi de acolo! Problema s-ar rezolva fără violenţă dacă oamenii de la putere ar avea puţină bunăvoinţă”.

Andreea îi educă pe copii în spiritul respectului și compasiunii pentru animale: „Eu cred că lumea şi-a pierdut omenia şi frica de Dumnezeu! Există o poezie pe care am învăţat-o cu copiii mei, Căţeluşul şchiop, de Elena Farago. Prin această poezie i-am învăţat şi pe ei cât de importantă este compasiunea faţă de celelalte fiinţe. Până la urmă, orice fiinţă, mai ales câinele, are un sens pe lume”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90