Donaris 930 x 122

greva

EXCLUSIV. ACUM: GREVĂ LA FABRICA NIDEC MOTOR

Exclusiv. Acum: Grevă la fabrica Nidec Motor. Este protest spontan la această oră la Nidec Motor, fosta ANA IMEP, din orașul argeșean Ștefănești.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Potrivit primelor informații, angajați din schimbul 1 ai fabricii de motoare electrice ar fi oprit lucrul și ar cere majorarea salariilor. Se poartă negocieri între salariați și conducere pentru aplanarea conflictului de muncă. Pentru dezamorsarea situației, administrația ar fi propus o majorare salarială de 200 de lei brut, ofertă pe care angajații ar fi refuzat-o.

Amintim că în 2016 Nidec a cumpărat ANA IMEP S.A., denumită ulterior Nidec Motor Corporation Romania S.A., (subiectul pe larg, AICI), având în luna mai 2018 (la data lansării oficiale) aproximativ 500 de angajați. Numărul lor va crește în viitor, odată cu deschiderea altor linii de producție, preciza compania la timpul respectiv.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Nidec Corporation a fost înființată în Kyoto, Japonia, în anul 1973. La această oră, operează în peste 40 de țări, prin intermediul a circa 300 de companii, cu un număr total de 110.000 de angajați.

Concernul japonez Nidec mai deține în România firma Nidec ASI Ro din Crevedia, județul Dâmbovița, preluată indirect în 2013 prin achiziționarea companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile din Oradea ale Leroy-Somer și Control Tehniques, divizii ale grupului american Emerson, care au avut inaugurarea în 2016.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3