930 x122 grota rece

doliu

VINEREA MARE, ZI DE DOLIU PENTRU CREȘTINI

„Vinerea aceasta este cu totul de doliu şi de regret că omenirea a fost capabilă să omoare pe dreptul, pe sfântul, pe unicul Dumnezeu ca şi Fiu şi să creeze o atmosferă cu totul sinistră. Să vezi un drept între doi tâlhari şi, mai mult decât atât, cutremurător să vezi mama acestui drept cum stă şi plânge la piciorul crucii! Putem să fim iertaţi dacă ne însuşim întreaga operă de mântuire.”, spune despre Vinerea Mare preotul Constantin Onu, consilier eparhial la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Credincioşii trebuie să fie alături de Biserică, iar în zilele de Paști să se bucure de ceea ce înseamnă cu adevărat această sărbătoare creștină.

„Să nu uităm că Hristos a murit pentru păcatele noastre. A făcut un lucru în numele dragostei divine, a făcut un lucru de drept, acest act de jertfă, iar noi trebuie, de fapt, să ne regăsim în patimile sale. Nu există Înviere fără jertfă de pe cruce, nu există Paştele fără Vinerea aceasta Mare şi îndoliată pentru toţi! Dacă omul va fi la picioarele crucii lui Hristos va afla că s-a cutremurat cerul, s-a întunecat soarele, că pământul în sine şi templul s-au rupt spre din două. Dacă suntem lângă cruce putem avea perspectiva Învierii. Altfel putem, fără să fim foarte atenţi, să intrăm într-un festivism, iar partea concretă (beneficiul spiritual) să nu fie foarte condensată. Prezenţa în biserică să fie a fiecăruia în parte în raportul lui intim cu Dumnezeu.”, adaugă preotul Constantin Onu.

Citiți și: Doliu! A murit unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului românesc

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90