Donaris 930 x 122

mediu

VOLUNTAR PENTRU UN MEDIU ÎNCONJURĂTOR CURAT

Robert Gabriel Mara, student în ultimul an la Facultatea de Ştiinţe, specializarea Ingineria Mediului, a Universității Pitești, se ocupă ca voluntar de mediul înconjurător.

Citiți și: Arderea frunzelor, interzisă de luna viitoare. Amenzile, usturătoare

Implicat în campanii de informare şi de conştientizare publică, Robert este mulțumit că poate să contribuie la protejarea mediului și la reducerea poluării aerului, a apei şi a solului – totul prin gestionarea corectă a deşeurilor.

„Mi-a plăcut fiecare acţiune la care am participat şi o să continui să particip cu plăcere. Dacă nu avem grijă de mediul nostru înconjurător nu o să ne bucurăm de el, trebuie să îl menţinem sănătos. Este importantă reciclarea pentru că în curând o să fim acoperiţi de gunoaie! Mi se pare că oamenii, în general, consumă mai mult decât au nevoie, fac risipă de anumite lucruri! În Argeş a început să se vadă aportul nostru şi ocupăm chiar un loc fruntaş la reciclare şi colectare selectivă”, ne spune Robert.

Citiți și: ARGEȘ: FIRME SUSPENDATE

Încă din anul II de facultate a fost ales, alături de colegi de-ai săi, pentru un proiect de ecologizare. „Colegii mei au făcut acţiuni de ecologizare în mai multe zone. Spre exemplu, Vâlsan, Voina și Vidraru. În ceea ce mă privește, cea mai importantă pentru mine a fost experienţa trăită la groapa de gunoi de la Albota, anul trecut. Pe parcursul unei săptămâni, zilnic, de la ora 9 la 16, lucram pe echipe. Fiecare aveam de strâns un anumit tip de deșeu: sticle, textile, deșeuri menajere… Le băgam în saci, le cântăream și din fiecare se adunau probe”, povestește studentul Robert Gabriel Mara.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90